nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

Quina crisi?

El fet que els grans magatzems hagin sol·licitat durant l'any 2001 ampliacions i noves construccions per un total de 20.000 metres quadrats, i que aquesta petició s'hagi mantingut durant el «crític» 2002 revelen que les actuals disfuncions econòmiques són més conjunturals que estructurals, i que les empreses més importants tenen molt clar el volum de negoci que els espera si fan més espaiosos els seus comerços o n'obren de nous.

En defensa de la petita empresa, la Vicepresidència econòmica del Govern ha denegat algunes peticions i n'ha admeses d'altres, sempre en aplicació de la legislació vigent. Però aquí el més significatiu és entendre que el mercat pressiona les institucions, probablement com mai, per continuar creixent. I aquesta constatació demostra que el futur econòmic de les Balears és molt més robust del que molts volen fer veure. I a això s'ha d'afegir que durant l'actual pont de la Mare de Déu d'Agost els hotels són plens i l'«overbooking» ha tornat a Mallorca en molts d'hotels de diferents zones.

Ara que s'acosten temps preelectorals, se sentiran moltes veus que diran que la situació no és bona i que intentaran treure tallada d'aquestes afirmacions. Però la realitat és tossuda. Qui pot invertir a les Balears, ho fa. I, a més, cerca totes les encletxes legals possibles per ampliar al màxim les seves expectatives de negoci.

No oblidem que les inversions d'avui són els llocs de feina de demà. I que tota aquesta empenta és fruit dels excedents recollits amb anterioritat. Qui veu crisi profunda i de bon de veres davant dels seus ulls posa els doblers a recer. Qui entén que només hi ha boira passatgera i albira un futur lluminós, juga fort i es resitua dins el mercat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.