algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
15°

La por i el lucre

Encara hi ha sectors de la societat balear que reclamen fugir cap endavant amb més creixement urbanístic, aclucant els ulls i fent cas omís de les més elementals precaucions ambientals i socials. Aquest és el cas d'Unió Mallorquina, des del govern del Consell de Mallorca, i de l'associació Sociedad y Turismo. Nuevo Milenio.

Els missatges d'aquests darrers als seus anuncis catastrofistes pretenen atemorir"nos davant de l'escenari d'una decreixent pressió turística. I la pregunta que els hem de fer no pot ser més clara: o no és ben bé això el que demanàrem els ciutadans manifestant"nos a finals de l'any 98 i votant a començaments de l'any següent? El consens polític congriat al Pacte de Progrés es comprometia a declarar més parcs naturals, posar fre a les urbanitzacions i a la construcció d'hotels i de cases, i a no fer més autopistes, per tal de millorar l'entorn i la qualitat de vida del nostre poble.

Per altra banda, Unió Mallorquina representa l'afany de lucre que no en té mai prou i que vol acabar de destruir Mallorca. Si prospera la seva proposta de Pla Territorial de Mallorca es construiran noves autopistes "com ara fent una segona via de cintura", faran enrere les moratòries d'edificis de pisos i de consolidació de les urbanitzacions inacabades, promouran més camps de golf i més ports esportius, i per acabar"ho d'adobar, no donaran més protecció al sòl rústic, permetent la construcció de més xalets per segones residències i per allotjament turístic.

Unió Mallorquina enfila la recta final d'aquesta legislatura adoptant missatges "aliens i propis" que pretenen atemorir els ciutadans davant la minva d'activitat econòmica. Cal posar de relleu que les actuacions d'Unió Mallorquina afavoreixen més una minoria especuladora, que només es mou pel seu lucre individual i sense parar esment en els interessos col·lectius, que a la majoria dels mallorquins i mallorquines. El Pacte de Progrés ha de ser fidel a la paraula donada a un poble que demanà, a les urnes i als carrers, prou de ciment i més qualitat de l'entorn. I això també passa per rebre menys turistes.

Macià Blázquez, geògraf i vicepresident del GOB Mallorca

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.