algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Processó

Cada pic hi ha més penitents a les processons de Setmana Santa a Palma, però també davalla el nombre de públic. La ciutat viu un canvi sociològic molt gros. I aquells a qui agraden les desfilades "incloses ara les dones", es vesteixen i surten. I els qui «passen» d'aquesta tradició parteixen cap a altres indrets.

Ecotaxa
El Govern balear confia que, en cas que en el futur el Tribunal Constitucional anul·làs l'ecotaxa, també decidiria que no seria necessari tornar els doblers als qui ja haguessin pagat. El Consolat creu que aquest procediment és legal i resoldria el problema del que podria passar si l'alt tribunal fes anques enrere en la sentència definitiva respecte de l'acte que permet l'aplicació del nou impost. S'ha de pensar que reclamar, per exemple, la devolució de set euros podria comportar una despesa de cinquanta euros.

«Bananer»
Com se sap, dins el Consolat hi ha molt de malestar amb el comportament dels touroperadors. I el que més fereix no és que hagin trencat el pacte inicial d'acceptació de l'ecotaxa per al novembre, sinó que demanin als seus clients que exigeixin als hotels un formulari que justifiqui el pagament de l'ecotaxa. El Govern recorda que cada país és sobirà en la manera d'aplicació dels imposts, i considera que alguns majoristes tracten l'autogovern balear com si fos una república «bananera».

Pau sindical
El primer objectiu de la Conselleria de la Salut és aconseguir la pau sindical. I és molt difícil, perquè el setembre hi ha eleccions i tothom cerca fer punts amb exigències reivindicatives per guanyar el màxim suport dels treballadors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.