nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Al batle de Marratxí

Sr. Batle:

Amb la present vull assabentar-lo, com em correspon sols per educació i ètica personal, que després de no rebre cap tipus de solució i informació d'una manera correcta i eficient des de l'Ajuntament del qual vostè a hores d'ara és batle, en el termini de 15 dies remetré aquesta, a entitats, associacions, i moviments culturals de Marratxí demanant-li el seu ajut i suport.

Amb la present em dirigeixo a vostès bàsicament amb dues raons, informar-los i demanar-los el seu suport amb un problema que ens afecta molt a mi i a altres veïnats del municipi. El setembre li vaig enviar la següent carta: «demanar a l'Ajuntament, el perquè d'un abocador d'escombraries, deixalles vàries i substancies perilloses al solar que hi ha darrere la piscina municipal de Pòrtol, cantonada carrer Mallorca? Plantejant que cada vegada l'abocament d'escombraries és més sovint, més perillós i més antiestètic. Que moltes de les constructores dels voltants, així com a particulars amb el seus cotxes aboquen residus. El pas diari d'escolars per la zona, amb el perill que això comporta. Cal destacar que la meva motivació per dur a terme aquesta iniciativa i la posterior recerca de solució, fins al moments és merament personal, ja que l'abocador incontrolat es troba situat ben al davant de casa meva. La citada carta acaba demanant al batle de manera irònica, si tal vegada desitja tenir un nou abocador incontrolat de residus, escombraries i altres, al municipi de Marratxí, o tal vegada, encara millor davant casa seva. I demanant una solució de manera urgent». Després de cinc mesos l'única resposta obtinguda per l'Ajuntament, mitjançant insistència telefònica i a través del tècnic municipal de medi ambient, és «que aquest solar no és un terreny municipal però que s'ha obert un expedient amb una petició de tancament del solar al propietari», tota aquesta informació de manera telefònica i sense gaires explicacions clares ni cap tipus de temporalització.

Tot això sense parlar ni comentar l'estat deplorable de la cova Neolítica de Son Caulelles i els seus voltants; així com el pas diari d'escolars, amb el perill que suposa l'acumulació de substàncies i residus perillosos o insalubres. Accions a realitzar els propers dies:

Enviar aquesta carta a tots els grups polítics, veïnals, socials i culturals del municipi de Marratxí demanant-los el seu suport. «...Los residuos que aparecen señalados en la lista se consideran residuos peligrosos de conformidad con el primer guión del apartado 4 del artículo 1 de la directiva 91/689/CEE. Estos residuos estan sujetos a las disposiciones de la directiva 91/689/CEE sobre residuos peligrosos a menos...». «...020104, 0702013 residuos plásticos, 050601 alquitranes ácidos, 050602 asfalto, 060401 óxidos metálicos, 070103, 070203, 070304 disolventes líquidos, pinturas, elementos de farmacia, mteriales de la construcción etc...». «...BOE , número 96 de 22/04/0998 Ley 10/1998 de 21 de Abril de residuos...».

Denúncia al CIM, Direcció Insular de Cultura i Patrimoni l'actual estat de la Cova Neolítica de Son Caulelles i els seus voltants.

Veïnat de Pòrtol. Marratxí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.