algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Cal protegir

Em fa molta gràcia veure els titulars de tots els diaris d'aquesta illa, i supòs que també els de les altres tres, sobre el problemàtic nou impost que des del Govern balear s'ha implantat; estam parlant per suposat de l'ecoimpost. Tots els empresaris hotelers, els partits de l'oposició, el Govern central de Madrid, tothom el critica perquè segons ells llevarà competitivitat al turisme que alimenta les afamegades boques d'aquells que no han fet més que guanyar doblers sobre el nostre malparat paisatge i no han invertit cap pesseta (ara direm cap euro) en el manteniment del nostre medi ambient, en una promoció adequada i precisa, en definitiva neta, de tota especulació.

El turisme no deixa de venir perquè hagin de pagar un euro per dia, sinó perquè aquestes illes nostres ja no són el paradís de natura, de pau que han volgut mantenir vigent, sinó tot el contrari, un cúmul de ciment, de renou, de brutícia, de gent maleducada que serveix a molts d'establiments dedicats a la restauració i a l'hoteleria.

Si volem que torni aquest turisme cal fer alguna cosa més que queixar-se contínuament, cal protegir, potenciar allò que el turista cerca avui (ja no és només sol i platja), sinó un paisatge esmerat, un litoral net, un silenci, una pau, un bon servei.

I això va per tothom, inclús per a mi, per a vostès senyors hotelers, restauradors, constructors i també polítics. Facin polítiques territorials coherents econòmicament, socialment i culturalment sostenibles, i sobretot respectuoses amb el medi natural. No oblidem que som illes, i no hi ha més territori que el que hi ha, no podem construir damunt la mar, malgrat aquesta també ja estigui malfeta.

Per favor, senyor Rotger, senyor Antich, senyor Matas i tants d'altres, treballin per al benestar de les nostres illes i dels qui hi treballen i viuen en ella, i no només per partidismes polítics i personals. Deixin estar les rancúnies, els odis interns i treballin tots junts. Val la pena mantenir-nos tots units per aquesta causa comuna.

Esper el dia de demà poder agrair-los el seu interès i el seu treball.

Gabriel Riera Pujol. Palma

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.