muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

El recurs de la cirurgia estètica

Cada cop són més els joves que es fan aquest tipus d'operació

La cirurgia estètica és de cada cop més usual entre els joves. Cada vegada es comença més prest a posar-se en mans dels cirurgians. També les noves tècniques permeten bons resultats i una ràpida recuperació en el temps més breu possible.

Els pacients que se sotmeten a la cirurgia estètica, tècnicament sans, ho fan voluntàriament. La presa d'aquesta decisió ha d'estar prou madurada i meditada i s'ha de valorar quin paper hi té la pressió social, ja que no s'ha de prendre a la lleugera.

La cirurgia va ser, durant molt de temps, un recurs al qual només acudien les dones; ara també han augmentat, però, les intervencions a homes. Una curiositat és que les dones acostumen a admetre que s'han decidit per aquesta intervenció, mentre que els homes solen argumentar motius de caràcter professional.

Les intervencions més sol·licitades solen ser: —Nas (rinoplàstia): se sol esperar fins als 17 anys per realitzar-la per tal que el creixement dels ossos ja hagi finalitzat. No s'intenta cridar l'atenció, sinó crear un conjunt harmònic.

- Orelles (otoplàstia): a partir dels 6 anys; és una intervenció que sol·licita el mateix nin per alliberar-se de les burles dels seus companys.

- Estirament facial (ricidectomia o lifting): consisteix a estirar la pell per reduir les arrugues de la cara i el coll. S'acostuma a fer a partir dels 40 anys.

 - Augment de mames (mamoplàstia d'augment): es col·loca un implant darrere de la glàndula mamària o del múscul pectoral. Es practica a partir dels 16 anys.

- Reducció de mames (mamoplàstia de reducció): redueix i remodela la forma de les mames.
- Abdominoplàstia (dermolipectomia abdominal): especialment per a dones que han tingut diversos embarassos i gent amb flaccidesa.
- Liposucció (lipoaspiració): és un tractament per a la gran obesitat. Més aviat és per a gent amb acumulació de greix. Té l'avantatge que les cèl·lules no tenen capacitat reproductiva.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.