lluvia ligera
  • Màx: 30°
  • Mín: 24°
26°

La torre d'Alaró

ARCA ha vist amb molta satisfacció la restauració de la torre de la llum d'Alaró, en un clima de festes, actes i remembrances històriques que han tret de l'oblit l'arribada de l'electricitat a Mallorca. (Ara es veu la utilitat de conservar les romanalles del passat). Ha cridat especialment l'atenció l'abundància d'autoritats, «parents i benefactors» que "escenificant esplèndidament una metàfora" «tapaven», literalment, a les fotos, la protagonista: la torre de la llum.

Tot corrent en aquests casos: no hi havia ningú dels que salvaren realment la torre. Perquè el 8 de juny de 1993 no hi havia tantes rialles i sí molts de nervis quan el propietari, Arnau Rosselló, començà a esbucar la torre. Fou llavors quan una dona d'Alaró, mantenint l'anonimat, cridà a ARCA a les 9 del matí, avisant de la imminent destrucció. Amb el nerviosisme comprensible, la presidenta Mercè Truyols demanà la intervenció enèrgica del conseller i del director general de Cultura (B.Rotger i F.Romero) perquè s'aturàs l'atemptat.

D'altra banda, ARCA demanà la intervenció de la Guàrdia Civil (també ho va fer, per la seva part, el batle F.Rosselló) i demanà també la presència d'un notari que aixecàs acta de la destrucció. Finalment, i amb poc entusiasme, el Conseller envià un telegrama de paralització. Un cert temps després, els mitjans de comunicació ens feien arribar la declaració de BIC sol·licitada per ARCA l'any 1992 i després dels projectes de restauració.

Amb aquestes línies, ARCA vol retre homenatge a la discreta i oportuna col·laboradora d'Alaró, perquè s'ha de dir, amb rotunditat que fou ella i no la inoperant Comissió de Patrimoni qui salvà la torre de la llum. Justament amb gent com ella "discreta, determinada i eficaç" és com ARCA intenta protegir el Patrimoni de Mallorca. Encara que no surti a les fotos.

Pere Ollers Vives. President d'ARCA. Palma

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.