algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

Són com a sangoneres!

Altre cop a xuclar-nos més recursos que ens havien d'haver estat aportats! La notícia fa calfreds. S'ha sabut que l'Insalud ha carregat al compte corrent de l'Hospital de Manacor el dèficit d'una de les celebracions estel·lars del Ministeri de Sanitat: la conferència del mil·lenni que es va realitzar a Palma el juny passat. Ni més ni manco que 12 milions de l'hospital manacorí han servit per eixugar despeses ocasionades pel Ministeri madrileny!

S'ha d'agrair tanta cruesa. Ara es veu perquè serveix tanta Fundació hospitalària que, amb gran delit, s'ocupa d'escampar l'Insalud: per pagar des d'aquí allò que s'hauria d'haver pagat des de Madrid.

Amb això es veu ben clar. Dotze milions, que havien estat pressupostats per atendre la sanitat pública hospitalària illenca, se'n van a parar al pagament de l'excés pressupostari d'un esdeveniment que va ser inaugurat amb el lluïment personal de Javier Rodrigo de Santos, director territorial de l'Insalud, i l'assistència espectacular de Celia Villalobos, ministra de Sanitat. Això sí, davant metges i professionals de la gestió sanitària d'arreu del món.

Aquí a Palma. Les preguntes van brollant a borbollons: Per quines cinc-centes no s'ha sabut res de tot això, fins al cap d'un any d'haver passat? Podem arribar a saber, detalladament, quins conceptes varen ser pagats amb aquests 12 milions de pessetes que havien d'haver anat a parar a l'Hospital de Manacor i que no hi arribaren mai? D'allò que s'hi havia previst fer, què s'hi va deixar de fer concretament a l'Hospital de Manacor, durant l'any 2000, amb la pèrdua ocasionada per la manca d'aquests dotze milions de pessetes que hi havien estat pressupostats? Qualcú ens pot dir si això que està passant a les Illes Balears també succeeix en altres indrets «perifèrics» de l'Estat espanyol? Hi ha alguna manera d'aconseguir que s'arribi a estroncar qualque dia tanta xuclada sagnant que està deixant l'Administració pública de les nostres illes exhausta i sense alè? Qui pot i ha de contribuir, d'una vegada i per totes, a l'esvaïment definitiu de tanta sangonera xucladora de recursos?

Al primer Govern progressista i nacionalista que regeix l'Administració pública de les Balears, li'n volem sentir a dir qualque paraula. I ens alegrarà ben molt constatar-ne també qualque fet que ho promogui i que ho procuri ben de veres.

Cecili Buele i Ramis. Diputat del PSM-Entesa Nacionalista.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.