algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
27°

Edició numero 1.000 a Internet de «Diari de Balears»

L'1 de maig fórem milers els qui juntament amb Diari de Balears celebràrem els seus primers cinc anys de vida. Dia 29 d'aquest mateix mes, també i amb més motiu si cal, ens toca celebrar l'edició núm. 1.000 a Internet.

D'alguna manera ara ens adonam que amb el Diari de Balears estàvem recuperant la llibertat. La llibertat d'escriure i llegir en la llengua prohibida anys i anys i que va està fora de la normalitat institucional i educativa, que no pas de la familiar.

Cal agrair a tots aquells que han fet possible el Diari de Balears i la seva edició digital tant el seu suport financer per una banda com la seva tasca i el seu entusiasme per l'altra. En mitjans d'informació també és realitat allò que una cosa és predicar, i altra, donar blat.

Diari de Balears mitjançant Internet també ha fomentat molt bé la informació, la reflexió i la independència de criteri com no podia ser menys. La cultura del nostre país pot gaudir que l'edició digital de Diari de Balears porta el català a tot el món i pertot arreu arriben en aquesta llengua les notícies de les nostres illes. Els diaris cerquen créixer i això avui és tenir més lectors. Augmentar la quantitat de subscriptors i diàriament la xifra de vendes són objectius irrenunciables.

Malgrat aquesta afirmació em sembla que el futur previsible serà diferent: no serà un futur de més lectors de la premsa paper. Penso que bona part de les generacions joves optarà per la cultura tecnològica i deixarà una mica de banda la forma de vida culta tradicionalment lligada a la lectura del paper. Si efectivament acaba passant això, la cultura lectora no serà pas oblidada, sinó que quedarà a disposició d'un nombre de persones integrants de grups culturals actius, però potser minoritaris. Els diaris tradicionals són una forma de vida que sense ells canviaria radicalment i canviaria, per tant, la cultura.

Sempre hem sentit parlar de «les dues cultures». La diferència estarà en el fet que ja no serà per distingir entre ciències i humanitats, sinó entre la cultura lectora i la cultura tecnològica. Si els diaris tradicionals com a cultivadors de la cultura lectora són capaços d'enriquir-nos amb els avenços i possibilitats derivades de l'evolució tecnològica serem nosaltres els que tindrem avantatge respecte a ciutadans que es quedin amb una cultura gairebé exclusivament audiovisual o antiga i sols de lectura de paper.

La cultura tecnològica ofereix possibilitats de futur si s'entén com un complement de la cultura actual. I a la nostra cultura tecnològica Diari de Balears ja ens ha ofert quasi tres anys de la seva existència. Des de la xarxa d'Internet ha aparegut 1.000 dies per facilitar-nos el contingut de les seves notícies a qualsevol indret del món, notícies de tot caire que des de l'hemeroteca ens permeten consultar informacions aparegudes dies enrere i ben ordenades.

El Diari de Balears digital ofereix aquests avantatges aprofitant els recursos que permeten les noves tecnologies. Tant si estam a les Illes com si ens trobam fora d'elles tenim un bon company per a la recepció immediata del que passa a ca nostra, a l'estat i a qualsevol indret del món. Si viatjam ens permet no perdre el contacte. Diari de Balears ho ha fet possible. L'agraïment d'aquells que el seguim diàriament és del tot merescut. Gràcies per les primeres mil edicions d'una quantitat que hem d'ajudar a fer créixer i que això sigui per molts d'anys.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.