cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
17°

Les festes mallorquines

Ens situam a Mallorca, o això diuen, perquè en arribar el mes primaveral, abril, Mallorca es converteix en la millor alqueria d'Andalusia, la qual cosa fa que se celebri la major festa dels andalusos: «Feria de Abril». Aquest fenomen deixa que les festes mallorquines siguin un record.

El record del Dijous Gros d'Inca, el record a les festes populars, el record de l'ús de la llengua pròpia, el record dels productes autòctons, el record d'allò que deien que eren els balls regionals...

A l'hora de preparar una festa o simplement una vetllada popular, només es té en compte els beneficis econòmics que un pot tenir, l'acaparació de vots per part dels partits polítics, en el cas d'Inca el Partit Popular, entre altres coses, menys la principal que és la Festa per al poble.

Tots aquests factors "favorables al PP" passen a Inca, d'una festa es fa un negoci rodó. El Dijous Gros no proporciona doblers ni vots al batle actual, sinó que es tracta d'una festa cultural, del passat històric d'Inca, tenint en compte que és una fira que es feia antigament pels mesos de primavera i que segons el PP ja no interessa; en canvi, la «Feria de Abril» sí que interessa ja que és el negoci perfecte de l'ajuntament d'Inca. Llavors, està clar, ha de posar en marxa la «Feria de Abril» per guanyar doblers i aconseguir els vots del milers d'andalusos de l'illa.

Tots aquests doblers i vots estan tacats, comprats, manipulats i haurien de caure en consciència dels responsables de la Fira Negoci d'Inca.
Pel que fa al Dijous Bo, de moment produeix, però quan no sigui així i l'Ajuntament tengui pèrdues, direm adéu al Dijous Bo. Amb les festes patronals passarà tres quarts el mateix.

Què s'ha fet de les festes mallorquines? Les hem de substituir per fires de negoci?

TJM i XMP. Inca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.