bruma
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
11°

No és tan necessari el parc de Can Cirera Prim a sa Pobla

Jaume Font i Barceló, batle de sa Pobla: manco parc d'oci i més conservar i netejar les meravelles que tenim dins la nostra geografia poblera per adornar i engalanar la nostra vila.

Et vull suggerir que vagis a visitar i contemplar el jardí més emblemàtic que tenim davant l'Escola Graduada, i tu mateix podràs comprovar, amb els teus propis ulls, com n'és de lamentable o deplorable l'estat en què es troba el que era aquest preciós verger; sembla més un sementer de males herbes, de fenàs, verdolagues, prenissol·la de moix, blets, zussori, morella roguera i altres varietats, arbres morts que allò és l'abandó més gros que tu et puguis imaginar, sembla més el prat de s'Albufera que un roserar. Ai si tornava a venir el senyor Miquel Crespí Pons, el batle verdera! Ell que tant es va interessar per fer construir aquest emblemàtic edifici i per millorar la qualitat de vida, educar i culturitzar la gent del nostre poble, seguríssim que us escarrinxaria a tots quants sou.

Tambe et vull demanar que vagis a visitar i contemplar minuciosament el Monument dedicat al pagès pobler i podràs observar l'abandó d'aquella obra artística amb aquelles fonts d'aigua artificial que hi varen construir amb els seus safareigs més secs que una esponja fora de l'aigua, és a dir, tot el conjunt està deixat de la mà de Déu. Si l'artesana o escultora Remígia Caubet tornava a visitar-nos, en veure tanta deixadesa us arrambaria un bon verdanc, no ho dubteu. I tu, Jaume, que tant ens vols fer veure que ens estimes i que t'interesses pels pagesos, en aquest cas és una presa de pèl, una ofensa i deshonra que fas a nosaltres, marjalers, no tenir-hi gens esment.

I dels carrers del nostre poble, què en direm? També et vull encomanar que facis una passejada per tota la nostra població i a molts de llocs veuràs damunt les voravies un planter d'herba, merdes i pixum de cans i de cusses que és la millor honra i glòria de tots els poblers.

Amb una paraula: menys «gastòrum» i més «conservatòrum» o més «cuidatòrum» i no fer malbé el nostre patrimoni, que ens deixaren els nostres avantpassats. Si les arques municipals no permenten mantenir tantes coses, no faceu tant, que el món no va ser fet amb un dia. Déu el va crear en 6 períodes. Entesos, autoritats?

Guillem Crespí Pons. Sa Pobla.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.