algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Independentistes

Sr. Joan Pla.
No estic d'acord amb vostè en això que diu que els joves independentistes són uns exagerats per protestar per les accions policíaques que s'escometen en contra d'ells. Potser vostè, per raó d'edat, estigui avesat a formes de repressió molt més greus (i un ambient opressor pot limitar la capacitat de lliure pensament), però el comportament policíac continua sense ajustar-se a l'ideal de democràcia i, si, hem de protestar fins que els drets democràtics siguin reals, no nominals i els puguem fer efectius sense traumes (no entenc que això el molesti). Me pareix molt malament que condicioni el nostre dret a reclamar els nostres drets (si no podem, vaja drets) a què primer protestem pels assassinats d'ETA; injustament i gratuïta, indueix a pensar que els independentistes estam d'acord amb el terrorisme: greu error.

En la meva opinió, que consider independent, el terrorisme d'ETA serveix a l'estat espanyol com a justificació per condemnar i perseguir tots els nacionalismes, justificació de lògica arriscada «els terroristes etarres: independentistes», així que «tots els independentistes i nacionalistes: terroristes». (Resultat: les detencions il·legals del passat diumenge 23 de juliol al port de Palma).

Aquesta «lògica» és una trampa en la qual vostè ha caigut, i ben segur que certes autoritats espanyoles estan per fer-li una besada al front pel seu suport desinteressat en aquests plantejaments.

En canvi, als independentistes, a la llengua i a la terra no els fa cap favor. Així que, per favor, deixi'ns protestar i reclamar els nostres drets en pau, que si no, qui ho farà?

A més a més, no hem protestat només els joves, han protestat tots els pares; molts d'ells hi eren quan la policia increpava els joves. I a la concentració que es va fer el dijous següent hi havia molts adults, entre ells autoritats, consellers, regidors i altres personalitats de la vida pública mallorquina. Creu que aquestes persones no saben formar-se la seva pròpia opinió?

I jo em deman, no li sabria greu que li prohibissin escriure en català o l'insultassin per fer-ho?
I no protestaria si un policia pegàs empentes a un fill seu menor d'edat? Li prego que reflexioni.

Margalida Seguí. Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.