algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

Reivindicacions escolars

El passat dia 22 de març d'enguany el director del centre escolar Rafal Vell de Palma reuní els pares i mares dels alumnes de primer d'ESO, per comunicar-los la decisió que havia pres la Direcció General de Planificació i Centres de la Conselleria d'Educació sobre l'estructuració dels centres de primària i secundària.

Des de l'aplicació de la Logse, el primer cicle de l'ensenyament de secundària es va impartir als col·legis públics; raons de places, de centres, etc., però mai no raons educatives i menys escoltar l'opinió dels professionals i dels mateixos interessats.

Lleis i programes escolars que des de dalt es fabriquen per donar sortida a sectors privats dedicats a l'ensenyament i que el partit governant de l'Estat espanyol imposa. L'afavoriment de l'ensenyament privat destrueix l'ensenyament públic. La resposta a la Logse, al seu dia, de l'oposició, és a dir, del PSOE, va ser impugnar, criticar i qualque etc. més aquesta llei.

Avui el Govern balear, presidit per «teòricament» una entesa nacionalista i d'esquerra, assumeix el que un dia criticà i per contra no sap demanar l'opinió dels professionals de l'ensenyament, l'opinió dels centres ni el parer dels pares.

Els pares i mares dels alumnes de primer d'ESO del col·legi públic Rafal Vell, en assemblea constituïda el mateix passat dia 22, varen prendre la decisió de tramitar a l'esmentada Direcció General escrits expressant el seu disgust davant el fet que es vulgui xapar el Cicle, desfer els grups i obligar el seu fill a elegir un institut per fer el segon any del 1er Cicle.

Consideram que és un inconvenient que els nins d'onze i dotze anys vagin a l'institut, i en concret, és indignant que es rompin els grups i es talli el nivell sense acabar el cicle.

La Direcció General fa números, omple centres i reparteix nins i nines d'un lloc a l'altre. Els mestres formen, eduquen i fan participar els pares en un projecte comú. La dinàmica educativa del centre és global, hi participen mestres, tutors, educadors, empleats de cuina i menjador, col·laboradors i pares.

Aquesta assemblea constituïda convoca una acta de presència davant la Conselleria d'Educació, per tal de ser rebuda pel conseller el dimarts dia 28 a les 13 hores, amb la finalitat que s'admetin les peticions de continuïtat d'impartir el primer cicle d'SO.

Joan Sintes Janer. Palma

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.