algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Anam a més... de renou!

Els veïns de la Llonja volem explicar a l'opinió pública per què hem rebutjat formar part d'una «comissió» de seguiment organitzada per la senyora Crespo per controlar els renous nocturns a la zona de la Llonja. Simplement, estam farts de participar en les comèdies muntades per aquesta «senyora». Farts i oiats. No volem negociar, volem solucions.

Les víctimes de situacions d'abús per part de grups més poderosos no podem fer res més que confiar en l'honestedat i comprensió dels nostres responsables polítics. Però després dels darrers esdeveniments, confiar en l'honestedat o la imparcialitat de la «senyora» Crespo seria pecar d'una ingenuïtat que, després de set anys de lluita, ja no podem tenir.

Només ens queda apel·lar a l'opinió pública perquè no cregui tota aquesta pantomima fraudulenta muntada entorn dels «mesuratges».
Per què deim «fraudulenta»? Perquè els mesuratges s'han fet per demostrar una mentida: el renou continua i continuarà fins que no es prenguin mesures. La senyora Crespo és una deficient guionista d'enganys: les seves trames fan aigües de pertot: "Primer munta un numeret i ens diu que vol avançar l'horari dels locals («això és confidencial, que no se n'assabenti ningú». A qui té por?). Tot això passa a començaments de novembre. Els veïns li donam el nostre vot de confiança i silenci. I el respectam. L'únic que ens queda a les víctimes és la raó i l'honradesa.

"I de cop i volta, la notícia es filtra (qui la filtra?), els «empresaris» fan quatre espants i tot canvia. El 24 de novembre no només no s'aprova l'avançament d'horaris sinó que s'aprova fer només mesuratges.

-I com? Quan? Quan decidexin els amos dels bars: un cap de setmana «baix» (després del pont de la Constitució i abans de Nadal, l'onze de desembre), amb tots els bars avisats de data i hora, amb guàrdies de seguretat privats tancant els carrers on es fan les proves, amb funcionaris «de confiança» dels empresaris, sense obsevadors dels veïns.

"I amb el fruit d'aquest frau, l'equip de govern presidit pel senyor Fageda dictamina que el problema de la Llonja s'ha acabat, que el problema no existeix.

Però hi és. Cada nit el renou continua. I, com cada any, anirà augmentant a mesura que millori el temps. Creu el senyor Fageda que pot dictaminar que la Terra és quadrada?

I, curiosament, d'ençà d'aquell ple, s'han iniciat obres a 5 locals (sense llicència, quina falta fa?) per obrir més bars. Els noms dels propietaris es repeteixen. Què fa que se sentin tan segurs?

Com diu la senyora Crespo, estam polititzats; ens estan polititzant a força de cops que vulneren els nostres drets fonamentals. Ara que, en campanya electoral, els polítics mostren el seu somriure més lluent, convé recordar que mentre, emparats en uns vots, polítics com la senyora Crespo i el senyor Fageda puguin abusar dels seus poders i teixir trampes per afavorir els seus amics, els ciutadans ens sentirem indefensos.

Que haguem de recórrer als jutges i endeutar-nos perquè es respectin els nostres drets és una vergonya. Som pocs però som un mirall en què s'hi pot mirar molta de gent i aprendre de la nostra experiència. Ens pot passar a tots.

Junta Directiva de l'Associació de Veïns del Puig de Sant Pere. Palma

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.