cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

Plantar cara al problema

El Govern de Francesc Antich ja ha pres contacte directe amb un tema que marcarà aquesta legislatura: els residus. El Pacte de Progrés està obligat a implantar solucions ecològiques "i possibles" a un problema que, per ser exactes, sempre ha pudit als conservadors illencs.

Els transportistes de contenidors i enderrocs s'endugueren despús-ahir un gran ensurt quan se'ls comunicà que la pedrera de can Ramis, a s'Aranjassa, deixava d'operar per decisió del propietari. Aquest indret funcionava de manera insuficientment regulada i, a més, ocasionava les queixes dels veïns. La qüestió, tanmateix, és que en tot Mallorca no hi ha cap lloc legalitzat on es puguin llançar i destriar els residus per enderroc.

La consellera verda Margalida Rosselló i el mateix president del Govern varen ser ràpids de reflexos en rebre els transportistes. La voluntat dialogant de les autoritats, quan no hi havia cap entrevista o reunió concertada i podien interpretar la vintena de camions en els carrers de Palma com un element de pressió; i les promeses d'una solució immediata, fent-se seu el problema de trobar un altre lloc que reuneixi totes les garanties, constitueixen les primeres decisions polítiques d'aquest Govern davant un problema urgent i seriós. A l'espera de veure com acabarà el conflicte, ja hi ha una cosa que es pot dir: es nota que en el Consolat de la Mar hi ha una nova manera de governar. I això és molt.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.