nubes dispersas
  • Màx: 32°
  • Mín: 25°
31°

El que va succeir al cementeri d'Ariany

Cada setmana, acostum a anar a visitar la tomba on reposa el meu padrí jove i pregar per ell. A mi, com a altre gent del meu poble, sempre m'ha avergonyit veure l'estat actual del lloc sagrat on reposen els nostres familiars i amics difunts.

Un dia, fent una visita com es habitual, vaig veure com sortia fum de la part on es troba el forn, m'hi vaig acostar i quina desagradable sorpresa quan vaig veure el que hi havia dins el forn: sense cap dubte eren ossos humans cremant. La meva resposta més immediata va esser anar i recollir una màquina de fotografiar, vaig fer unes fotos d'aquelles imatges i a través d'un mitja de comunicació vaig tramitar la denúncia a Sanitat.

Ho vaig denunciar a la Conselleria de Sanitat i no a l'Ajuntament, ja que es veu que fa molt de temps que el cementeri està en aquelles condicions i encara no s'ha fet res per arreglar-ho. Aquesta vegada va passar això, però què hauria pogut, pot o podria passar?.

El més preocupant però de tot això, és que s'aixecaren tota una sèrie d'especulacions sobre el tema. La primera de les quals sortí damunt un diari quan Antoni Pascual (UM), actual batle d'Ariany, va afirmar que això es tractava d'un complot polític per anar contra ell. Encara que anàs dins un partit es pot estar ben segur que ho vaig fer a títol particular, i si no que es posin en el meu lloc; els esdeveniments varen passar en temps de campanya electoral, i això no es pot triar. Hauria actuat ben igual si això hagués passat en un altre moment. Molt més greu és el que s'ha publicat a la revista local; certa persona qui escriu des de Ciutat sota el pseudònim Biel Tovell vol contar la realitat dels successos i bé ens dóna a entendre que tot això ha estat una maniobra política, fins i tot ens diu que «se sap qui va fer les fotos que aquest mateix va fer al crematori, i que va rebre una certa quantitat de doblers...». Biel, a això se li diu prepotència dels mitjans d'informació. Com tu dius «suposadament» i «possiblement», estàs acusant d'un delicte, i poc et costa involucrar terceres persones; crec que aquesta pel·lícula, l'has somiada i em demostres que ets bastant inconscient, i que si vols escriure en premsa, hauries d'investigar més a fons la realitat, i no escriure com tu voldries que fos.

Guillem Galmés i Febrer. Ariany

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.