algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
12°

Rectificar

En lloc de quedar-se sense Mesa Nacional ara en tenen dues. La rapidesa amb què es va substituir la Mesa empresonada va sorprendre a més d'un que pensava que el procés del vídeo era un cop mortal al partit. HB mai no s'havia trobat amb tants dirigents com ara, i a més la meitat dels que ara tenen poden dur al currículum haver estat empresonat de forma inconstitucional en plena democràcia, gràcies a l'aplicació d'un article del codi penal franquista.

Sense dubte HB i EH surten reforçats del procés. La justificació legal per que fossin empresonats s'ha esvaït, i si un vol cercar-ne una de política, de justificació, s'ha d'aferrar-se a un aparent debilitament de les xarxes que mantenia ETA i a una suposada pèrdua de recolzament del terrorisme entre la societat basca. Però sigui com sigui, el que cerqui una justificació política, per molt decidit que sigui, tendrà dificultats per trobar cap conseqüència bona que es derivi clarament del procés contra la Mesa d'HB.

No hi ha dubte que judicialment ha estat una equivocació, i els que s'esperaven que fos decisiu en la lluita contra el nacionalisme basc s'hauran de replantejar l'estratègia.

Altres diran que l'empresonament de la Mesa d'HB havia de ser un cop contra els terroristes. Però encara s'ha de demostrar que ho hagi estat: fins ara sembla que la pacificació d'Euskadi va endavant més gràcies a les decisions que han prés els nacionalistes bascos que per les decisions que s'hagin prés des del govern central o des dels jutjats. O això és ser injust amb el govern?

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.