algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

Mcdonald's i el català

Ja fa gairebé un any que Joves de Mallorca per la Llengua inicià, arran d'una denúnica rebuda a través de l'Oficina de Drets Lingüístics, una sèrie d'accions per tal que el restaurant Mcdonald's de Portopí respectàs els catalanoparlants i retolàs en la llengua pròpia de les Illes Balears.

Doncs bé, passat tot aquest temps, l'únic resultat visible es redueix a algunes indicacions bilingües com ara Baño/Bany, Horario/Horari, etc.
Però per què no podem llegir el menú en català? Que potser l'espanyol i l'anglès (llengües en què Mcdonald's retola) són més vàlides que el català per demanar un gelat, un pastís o una bossa de patates?

Cal reflexionar-hi, ja que no ens podem conformar amb una mesura tan simbòlica si volem aconseguir que la llengua catalana sigui una llengua com ara l'italià o el portuguès, posem per cas, en les seves respectives zones de parla, és a dir, una llengua amb plenitud d'usos i funcions.

Per tant, pens que no ens hem de deixar enganar per petites concessions superficials que l'única cosa que fan és reduir el català a un simple ornament folklòric.

Mònica Jaume. Pont d'Inca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.