algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

L'equip A o Z

Estam d'enhorabona. Alguns es demanaven, amb les mans al cap, com es resoldria la crisi de la Comissió Europea el març passat. Eren els membres de la Comissió Europea acusats de mala gestió, nepotisme i corrupció. Doncs s'ha resolt amb la seva substitució. Però malgrat aquesta notícia, queda el dubte de si ens podem fiar més d'aquesta nova Comissió o si ens donaran més del mateix.

Feia anys que es reclamava que es fes alguna cosa per aturar la malversació de les subvencions a l'agricultura, i mai no han aconseguit controlar-ho. Loyola de Palació, amb la nova responsabilitat per a les relacions amb el Parlament Europeu, haria de posar ordre allà on no ho va fer quan era ministra. Pel que es veu, la seva habilitat per eliminar la corrupció ès indubtable. Si no, com és que ara serà una de les seves responsabilitats?

De Palacio, amb el seu nou càrrec, pot donar a Espanya protagonisme que mai no ha tengut dins la burocràcia anònima de la UE. Solbes també farà un intent: Torna entrar en escena i ocuparà la cartera d'Economia. O potser tant De Palacio com Solbes, enlloc d'entrar en escena la deixin definitivament. Es diu que el més difícil ha estat dissenyar un equip de 19 Comissaris que equilibràs país, gènere, experiència, i partit polític. Després de la dimissió de l'equip de Santer, s'ha sabut que el nou equip havia de renovar la imatge de la Comissió, reformar la burocràcia tan ineficaç, posar remei a la crisi pressupostària, i llançar l'expansió de la UE. Però els criteris de selecció a la UE, i al Parlament Europeu, encara no són aquests.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.