cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

Sobre la destitució d'Egido

H e llegit a la premsa que el director regional de Navegació Aèria de Balears, Alejandro Egido, havia estat destituït per l'ens públic Aena del càrrec que ocupava.

Jo vull plantejar una altra hipòtesi: el caos que visqué Sont Sant Joan la nit del diumenge al dilluns fou una cerimònia orquestrada per demanar el cap d'Egido, a més, l'escenari estava preparat amb antelació, només calia esperar el moment oportú.

Dic això perquè, fa poques setmanes, la Unió Sindical de Controladors Aeris (USCA) dugué a terme un congrés en què es plantejaren una sèrie de reivindicacions, justes, això ningú ho discuteix, però ni remotament s'insinuà que volguessin el cap de ningú. A més, entre el col·lectiu de controladors i Aena no es deixà entreveure un conflicte seriós a causa de les hores extra, ja sigui enteses com a tal, o en forma de serveis modulars que, al cap i a la fi, són la mateixa cosa.

Però deduesc que la cosa covava i els enemincs d'Egido, que són molts, decidiren aprofitar la conflictivitat que amenaça l'aeroport els mesos d'estiu, per treure'l-se de sobre.

Crec que el que passà la nit del diumenge al dilluns evidencia aquesta afirmació. En primera, perquè fou un problema localitzat a la torre de control de Palma, mentre que el centre de control, ubicat dues plantes més avall, continuà funcionant amb tota normalitat. I en segona perquè s'havia fet la previsió, com de costum, de cinc persones: un supervisor i quatre controladors. El supervisor comparegué, però, casualment, un controlador estava de baixa des de feia quatre dies, l'altre telefonà un quart abans d'incorporar-se i els dos restants es negaren a treballar perquè es trobaven dins els anomenats serveis modulars i aquests són voluntaris. Cercaren gent que suplís les baixes, però ningú no respongué afirmativament. Davant una situació tan enrevessada la feina recaigué sobre el supervisor.

Queda clar el següent:

"que malgrat, a nivell mediàtic, el sindicat de controladors s'apunti al carro, en aquests precisos instants el problema està localitzat exclusivament a la torre de control de Palma, la prova més evident és que empresa i sindicats han arribat a acords puntuals al marge de la conflictivitat de Palma.

"que les persones com Egido, feineres, capdaventeres i per tant arriscades, es creen inevitablement molts d'enemics.

"que els responsables del seu cessament han demostrat ser del tot irresponsables perquè, suposant que la raó els passi per damunt haurien d'haver esperat el mes d'octubre, no oblidem que rere ell han dimitit el seus col·labodors de Palma i els caps de la torre de control de Menorca i Eivissa, és a dir toda l'estructura de gestió de les Balears. Si la permuta de Pedro Meaurio per Mariano Menor ha inquietat els dinosauris del sector turístic, els fets posteriors els han d'haver destrossat els nervis, si no és així és que no saben com funciona aquest negoci.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.