algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
23°

La nova presó

Si vostè, improbable lector, es considera una víctima innocent de la injustícia distributiva i ha rebut al clatell de l'esperança una losca de les quesovint reparteix l'atzar a compte de la vida o, simplement, és beneficiari d'una exigua pensió amb la qual només pot sobreviure enganyant el desig i lesnecessitats i peraquestes o iguals causes es troba en els límits de la indigència o la pobresa, formant part numèrica de les estadístiques que elaboren les institucions i, això no obstant, es capfica a viure dins els marges estrictes de la legaitat i l'honradesa, li he de dir que va errat. No el puc animar a delinquir, car això fóra considerat apologia de la criminalitat, però és probable que, instal·lat en el recintye de la nvoa presó, rebñes unes atencions i un tracte que ara li neguen. Els anuncis oficials dels pavellons que acaba d'inaugurar un ministrexerren de confort que, co vostè hauria de saber, significa absència de tot allò que pot constituir una molèstia o incomoditat material. Com que sospit que, malauradament, vostè pateix molèsties i incomoditats, privacions que l'administració no té cap intenció d'alleugerir, la meva recomanació és que s'ho pensi i faci com Charles Laughton a aquella deliciosa paròdia en la qual interpreta un persoatge que intenta, per tots els mitjans al seu abast, que el tanquin al a presó sense èxit.

Lanova presó de Palma, edificada just fregant els límits de la ciutat, està ben comunicada, car la via de cintura cenyeix la seva vardissa metàl·lica. Té, al costat mateix, una gran superfície comercial on es pot trobar de tot. La seva arquitectura, diuen, serà en el futur exemple per a lesn oves construccions d'aquestes característiques. El seu disseny és modular iels materials usats de primera qualitat. A cada mòdul, a més de les habitacions, hi ha menjador, zona de reuions, sala de tallers, gimnàs, perruqueria i pati. Són d'ús col·lectiu dues piscines, una de grans dimensions i una altra depetita per infants, quatre pistes d'squash amb raquetes i pilotes, un poliesportiu i un camp de futbol per assajar «La gran evasió». Quant a la cultura, la nova presó posa a disposició dels inquilins una biblioteca, una aula de música amb instruments i una sala d'actes on també espot g audir del cine i del teatre. Un vertader luxe atès que molts de pobles d'aquesta comunitat encara no en tenen. Així mateix, disposa d'una guarderia, una infermeria i zones íntimes per a complir els deures conjugals si en la seva absència els estadans no han pogut delegar en algú de confiança aquets delicats i plaents quefers.

Si vostè, improbable lector, decideix traspasar el llindar imprecís de la llei amb l'objectiu d'abandonar la barraca de la perifèria i poder obtenir plaça en el nou establiment, cometi, això, sí, algun delictemenor, alguna faltacontra la moral pública i els bons costums que li permeti obtenir el règim obert, que ve a ser com una mitja pensió, car res no compensa la privació de llibertat. Ni el ranxo calent a taula, ni el servei de bugaderia, ni les relacions socials que hom pot establir en una comunitat tan tancada no justifiquen l'ús de les instal·lacions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.