algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

Molt Honorable Senyor

Molt Honorable Senyor President del Govern balear: En el moment d'escriure això, encara no sabem ni el vostre nom ni la vostra filiació política. Tanmateix aquestes dades són pràcticament irrellevants als efectes del que us vull demanar en aquest escrit. Sabem, això sí, que ara mateix anau fent fues, per aquí i per allà deçà, tractant de tancar els pactes postelectorals que us han de permetre assumir el càrrec al qual aspirau, d'acord amb la més pura i estricta lògica de la voluntat dels ciutadans (i ciutadanes, ja ho sé!) d'aquesta comunitat autònoma. Tots tenim coses per demanar i cadascú, segurament, prega per ell, d'acord amb la seva visió del món. Jo no vull ser ni més ni menys que els altres, però vull aprofitar aquest moment d'una certa indeterminació per demanar sense que ningú em pugui acusar de favoritismes de cap casta.

De fet és ben simple, el que us vull demanar: en tota aquesta munió de negociacions, pactes, anades i vingudes i altra coreografia, no deixeu en un lloc menor les possibilitats de futur, de supervivència de cara a aquest futur, que s'articulen a l'entorn de les anomenades noves tecnologies de la informació i de la comunicació. Col·locau-les al lloc que els pertoca, en tant que són les catalitzadores principals de les noves formes d'activitat econòmica i de redreçament cultural. Demostrau-nos que podeu oferir alternatives de futur que no consumeixin territori, que siguin respectuoses amb el medi ambient i, sobretot, amb la dignitat de les persones. Demostrau-nos que heu entès que tot això implica fonamentar sòlidament la formació i l'educació dels nostres joves. Us deman, gairebé us exigesc amb insolència, que aneu més enllà de les simples paraules i que consolideu amb una política de fets concrets aquestes perspectives i que ens transmeteu de forma creïble, sense dubtes, la vostra ferma voluntat de fer feina per aconseguir aquests fins, els quals haureu de definir de forma molt més concreta que la que seria raonable per a un escrit com aquest.

Deixau, d'una vegada, de fer-nos creure que aquestes possibilitats es redueixen a la pura façana d'una patum volandera que ve de tant en tant per aquí per perdonar-nos la vida. Deixau, sobretot, de fer-nos creure que tot consisteix exclusivament a consumir encara més territori del poc que encara ens queda per malbaratar. Deixau, en una paraula, d'especular amb les nostres esperances de futur i posau els mitjans necessaris, possibles o no, per poder aconseguir la completa incorporació d'aquesta comunitat al present. Encara que ho tingueu tot per aprendre, aprofitau l'avinentesa que teniu a les vostres mans, ara que ho haureu de pactar tot, per engrescar-nos i engrescar-vos en un projecte de futur sostenible, creïble i realitzable. Fugiu, per una vegada, de l'èxit fàcil i vistós i posau-vos i posau-nos a tots en el camí de realitzacions a mitjà i llarg termini que donin una alternativa de futur per a tots els que vulguin participar-hi. Heu d'assumir, per començar, que les vostres promeses electorals han deixat indiferents més d'un quaranta per cent dels votants d'aquesta comunitat autònoma. No busqueu d'altres culpables que la vostra mateixa incapacitat per engrescar-los.

Podeu seguir anant a veure el Mallorca, especialment si les coses segueixen anant tan bé com fins ara, però no us hauria de ser permès que mostràssiu un interès menor per saber com viuen i treballen els nostres estudiants, universitaris i no universitaris. Estaria bé que els premiàssiu amb el vostre interès i consideració pel fet de fer la seva tasca de cada dia ben feta, sense les estridències d'un gol afortunat, però amb molta més transcendència per poder viure amb tota la dignitat del món en la societat que les tecnologies, per a bé i per a mal, estan configurant. No deixeu que cap membre de la comunitat educativa continuï havent de suportar el desinterès amb què els heu castigat fins ara. No deixeu que ningú vegi minvades les seves oportunitats d'accedir al complet exercici de la seva ciutadania perquè no hàgiu posat tot el que calia perquè, a través del coneixement, assolís aquesta condició. En una paraula: cal que, una vegada que us hàgiu convençut que ho enteneu, ens expliqueu, expliqueu als joves, que paga la pena fer l'esforç necessari per assolir aquests objectius. Si no, que l'últim tanqui la porta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.