algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

La Llonja

En vista que l'Ajuntament de Palma no ha pres cap mesura que ens garanteixi el nostre dret a dormir i quan han passat ja dos anys d'ençà de la declaració de sa Llonja com a zona acústicament contaminada, volem difrondre entre els veïns una sèrie de consells perquè no acabin la paciència ni perdin la xaveta. Tot de cara a mantenir la integritat fins que es resolgui el contenciós-administratiu interposat per uns veïns desesperats condemnats a l'insomni.

1. La realització d'exercicis de relaxació, centrats en la pròpia respiració: dir-nos mentalment INSPIR (en agafar l'aire) i EXHAL (en amollar-lo). Inspir-exhal-inspir-exhal... tan pausadament com ens sigui possible.
2. Els taps de cera: instruccions d'ús. És el remei més innocu però cal llegir-ne les instruccions d'ús per assegurar-ne el millor rendiment. Com ja haureu comprovat, els primers dies d'ús de cada tap són els més ineficaços, perquè estan recoberts d'uns pèls de cotó que dificulten la seva adherència al conducte auditiu i el fa llenegadís, amb la qual cosa, amb un petit moviment de la mandíbula "per exemple, un badall", es produeix un desajustament i sembla que no els portassis. Per aquest motiu te recomanam que no estrenis mai uns taps en dimecres, dijous, divendres i dissabte. Fins i tot te recomanam que els facis servir de dia, mentre feineges per ca teva.
Recorda, és clar, que cal guardar els taps en una capseta, no sigui cas que s'omplin de pols i te provoquin una infecció d'oïda.
3. La flor de taronger, el cascall, el Relaxul, el Tranquimazin, l'Orfidal i el Cloroform. El més recomanable és començar a usar-los de dia i així aniràs predisposant el teu cos cap a una son més fàcil de conciliar. Cal començar pels més fluixos i anar avançant cap als més contundents. Si, com és de preveure, el teu ritme en el treball se'n ressent, parla amb el teu metge de capçalera perquè pugui concedir-te la baixa.
4. El programa Beethoven "en fase d'experimentació". Aquest programa dissenyat per un estranger, s'està experimentat aquí perquè al seu país les tavernes tanquen en haver sopat i cadascú a ca seva. Consisteix en provocar "mitjançant un artilugi semblant a un diapasó" un endormiscament del nervi auditiu que provoca una sordera temporal. Per despertar d'aquest son profund cal ingerir un copiós berenar a base de frankfurt i xoucroutte. L'experimentador provarà d'obtenir els mateixos resultats amb un berenar de sobrassada fregida i ensaïmada.

Convé començar pels mètodes més poc agressius i combinar-los segons les necessitats de cadascú. Sigui quin sigui el mètode elegit, vos recomanam associar-vos per a la defensa dels vostres drets per la via legal.

Coses que s'han d'evitar abans d'anar a dormir: 

1. Pensar que fa més de cinc anys que demanam una solució als polítics.
2. Cridar la Policia. Si el renou es dispara et respondran: «no disposam d'efectius, quan sigui possible us enviarem una patrulla», una patrulla que mai no arribarà, i tu te posaràs més nerviós en comprovar que ni tan sols pots comptar amb l'ajuda de la Policia.
3. Concloure amb tota la raó del món, que els veïns de sa Llonja a l'Ajuntament li importam un rave.
4. Recordar que el misser dels empresaris de sa Llonja se presenta amb el número disset a les llistes del PP.
5. Pensar com era de tranquil el nostre barri ara fa set anys.
6. Recordar que en aquell temps tu hi eres i els bars no.
7. Llegir l'ordenança Municipal per a la Protecció del Medi Ambient contra la contaminació per Renous i Vibracions.
8. Si insisteixes a llegir l'ordenança, la qual cosa no te recomanam si pateixes d'úlcera o diabetis, és important tenir a mà qualsevol tranquil·litzant. No sigui que et pegui un atac de cor i l'ambulància s'estorbi una hora a sortejar els innumerables obstacles del carrer per poder accedir a ca teva, i que quan arribi ja sigui massa tard.
9. Pensar en el significat de conceptes com «llei», «justícia», «normativa», «via pública», «dret a la intimitat», «inviolabilitat del domicili», etc.
10. Recordar que encara t'has de gratar la butxaca per pagar els advocats.

Associació de Veïns Puig de Sant Pere. Palma

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.