algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
27°

Enquestes

Després d'haver-la esgarrada clamorosament i contínua, els enquestadors han optat per la prudència fins a un punt tal que, si continuen per aquest camí, aviat ningú no els comanarà cap feina. Personalment, tot i que s'equivocassin, m'agradaven més quan es banyaven. Ara, amb generosíssimes forquilles que atorguen al Partit Popular entre 26 i 30 escons, ofereixen un pronòstic tan precís com el de la porra que hem fet els companys de la redacció de Diari de Balears.

Si a tot això afegim l'amplíssim marge d'error que s'autoatorguen, queda ben clar que sempre encertaran, com jo si dic que algun dia plourà. Amb un cinc per cent prudencial podem pronosticar sense cap por d'equivocar-nos que qualsevol partit d'aquests que es funden a les portes de les eleccions obtindrà representació parlamentària i, fins i tot, que el PSIB-PSOE superarà amb escreix els resultats del 1995. La veritat és que de vegades em deman si no seria més pràctic i divertit anar a comprar un pollastre i cercar algú que en sabés llegir les butzes. La publicació de les fotografies comentades de les entranyes de l'animaló oferiria, si més no, coneixements d'anatomia a allò que ens diu el sentit comú.

Perquè és de sentit comú, i no de ciència sociològica, imaginar que el PP, després de setze anys de Govern i la gloriosa successió de presidents i escàndols d'aquesta legislatura, té molt difícil revalidar la majoria absoluta, o, si voleu, els trenta-un diputats.

També és de lògica que els socialistes, que no passen pels seus millors moments, però tampoc pels pitjors, es mouran a Mallorca a l'entorn dels resultats de les darreres eleccions.

Si és així, el PSM-Entesa Nacionalista, que als pobles ha crescut bàsicament a costa del PSIB, per força ha de mantenir-se amb els diputats anteriors, tot i que servidor creu que pujaran una mica, com ho han fet en cada elecció autonòmica.

Si el PP davalla i les altres formacions es mantenen, qui en pot sortir beneficiat? Elemental, estimat Watson, no serà Esquerra Unida-Els Verds, l'electorat dels quals difícilment s'ha plantejat mai votar els conservadors.

Però el sentit comú no és una ciència. Per això ens agradaria veure enquestes més precises.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.