algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
22°

Macroescola no, trasllats forçosos no!

Els professors del C.P. S'Albufera volen manifestar la seva disconformitat amb la construcció d'un centre educatiu d'Educació Primària de tres vies a Alcúdia, a la zona on estava ubicat l'antic camp de futbol.

Pensam que aquesta no és una bona solució, i basant-nos en la nostra feina diària d'educadors, exposam els següents motius:
"La forta i contínua immigració i la problemàtica de caire personal i social fan necessària la descentralització d'alumnes, en contra d'una agrupació a un macrocentre, per a poder donar més possibilitats d'adaptació, arrelament i contacte amb l'entorn.
"Som conscients de la mancança de places escolars, problema que repercuteix a les tres escoles públiques ja existents, però escolaritzar no significa només tenir un lloc on passar-hi cinc hores del dia, sinó rebre un aprenentatge òptim i el màxim de personalitzat per a la majoria d'alumnes, la qual cosa es fa quasi impossible a una escola tan grossa pels inconvenients que duu per si sola:
"Mobilitat i manca d'estabilitat del professorat del centre.
"Augment constant d'unitats.
"Successives incorporacions d'alumnes d'altres centres, convertint-se en un centre d'acollida ja que els altres centres del municipi estan saturats.
"Tot això, en el cas de la comunitat educativa del C.P. S'Albufera fa que el fet encara sigui més greu pel gran nombre de perjudicis que suposa:
"Pèrdua d'un centre de Primària i d'un emplaçament a més irrecuperable pel Port d'Alcúdia.
"Trasllat forçós dels/ de les alumnes a un nou centre escolar de característiques totalment diferents, sense respectar ni la voluntat ni el dret dels/de les pares/mares en l'elecció del centre.
"Canvi forçós o bé supressió forçosa de tots els destins definitius dels mestres i de les mestres, que amb aquestes nou anys d'existència de S'Albufera hem lluitat per crear un centre amb identitat pròpia, arrelat a l'entorn i elaborant i posant en pràctica els P.C.E., P.C.C., P.L.., propis d'una escola d'una sola via.

Per tots aquests motius el grup de professors/es abans esmentat prega venguin a bé a reconsiderar la construcció del centre de triple via i la conseqüent supressió del C.P. S'Albufera.

Professors del C.P. S'Albufera. Port d'Alcúdia

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.