algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
24°

La guerra

L'OTAN deia al principi que només durarien dos o tres dies el bombardejos i que no era una guerra, i ja en duim més d'un mes. Es va començar sense consultar el parlament Espanyol, ni l'ONU i ens conten el conte de l'ajuda humanitària i de na caperutxeta vermella cada dia per les notícies. Va bé, «Venceremos» diu Aznar, però no convencereu, perquè per convèncer s'ha de tenir la raó i vosaltres només teniu la força bruta, digué Unamuno.

Per una banda tenim els partits que defensen els bombardejos, PP, PSOE, PSM, CIU... i per altra banda els partits de la pau, els Verds, Esquerra Unida, Cristians, Drets Humans, Creients i feministes... que formen la Plataforma per la pau, i es concentren cada dimecres a les 8 del vespre davant Cort. L'Església està a favor de la pau i ha demanat repetides vegades que s'aturin els bombardejos però l'OTAN contesta que encara augmentarà més els bombardaments.

Hi ha partits com el PSOE i PSM segurament que tenen la S per fer guapo, però que són tant de dretes com ho és Jordi Pujol, i sinó perquè recolzen els bombardejos a un país socialista. Són uns hipòcrites. El PSM segurament també ho fa perquè considera que la República Federal Iugoslava és com l'Espanya de les autonomies, i els serbis són als castellans com els cosovars són als catalans. Però s'obliden que a Turquia, els kurds són als catalans però molt pitjor, com els turcs als castellans, i a més els EUA detenen els dirigents kurds i els entreguen als turcs. S'obliden de l'ajuda dels Estats Units a Franco, de l'ajuda de Iugoslàvia a la República Espanyola durant la guerra civil, s'obliden de Xile. S'obliden dels 700.000 Serbis que varen haver de fugir de Croàcia i Bòsnia. Obliden massa coses i massa crims.

Xavier Domènec. Palma

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.