muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Les processons

Sr. director, voldria fer-li arribar aquestes línies perquè, ara que ja han passat les festes, pens que puc ser més objectiva per comentar el disgust que vaig sentir en veure les processons de Setmana Santa, i fer arribar els meus comentaris a les persones que haurien de prendre les decisions oportunes perquè es conservin els nostres costums (no sé si el Bisbat o els caps de les confraries).

Feia anys que no veia les processons de Setmana Santa, quan vaig presenciar el xou que va organitzar una confraria que porta una Mare de Déu com l'Esperança (tan nostra) i que la fan ballar i l'acompanyen un grup de dones per defora de la processó que l'afalagaven dient «Guapa!» «'Viva la madre que te parió!», mentre que el cap de costalers crida «'Viva el costalero!», crits, mamballetes i coses així, deixant de banda els retards i el deslluïment que això va produir.

Les processons de Setmana Santa a Mallorca sempre s'han caracteritzat pel seu silenci i pel seu respecte. No entenc que sempre s'hagin d'establir els costums andalusos a tot arreu, ja que no passa que els gallecs que viuen a Andalusia es posin a tocar les gaites a les processons ni els catalans a fer castells ni els valencians a tirar coets. Per què sempre hi ha d'haver «lolailo lailo» allà on vas?

A. Oliver. Palma

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.