cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Dotze de setembre de 1999

Dotze de setembre del 1999. A la sortida de l'acte solemne a la Seu, Jaume Matas adopta un posat solemne ma non troppo abans de procedir a l'amollada de colomets. Ha vist Llorenç Capellà fent voltes per devers l'Almudaina i no és qüestió que la sàtira de l'endemà sigui de les que bofeguen. Després de cantar la Balanguera amb posat patriòtic, el president de la institució que representa la majoria dels mallorquins lamenta que Francesc Antich, al·legant problemes de darrera hora, hagi privat la celebració de la distinció que atorga la presència del cap de l'executiu.

Manuel Ferrer s'ha queixat que Damià Pons li rebenta sistemàticament la promoció cultural que du a terme a l'Espai Mallorca. Miquel Ramis, que s'ha afegit al cor, denuncia que Francesc Quetglas, abusant de les atribucions de la Conselleria de Medi Ambient, no li deixa desclassificar els terrenys on Voltor té els repetidors per fer-hi un parc natural. Rosa Estaràs no vol ser menys i envesteix contra la consellera de Presidència, Maria Antònia Munar, que competeix deslleialment amb ella en l'atenció a la gent gran. Després parteixen cap al Principal. Allà Romà Piña ha de pronunciar el discurs de la Diada de Mallorca.

Segons l'enquesta que el PSIB-PSOE ha fet pública aquesta setmana, si el Pacte de Progrés no espavila, l'escena anterior té alguna possibilitat de ser real. Els electors hauran castigat les forces que els governen procedint a la seva substitució en les institucions: PSIB i PSM comandaran a Menorca; Pilar Costa, a Eivissa; un totum revolutum, al Govern balear, i, a Mallorca, el Partit Popular.

La tasca d'oposició a partir d'ara s'ha de combinar ja amb una oferta de línies programàtiques comunes al centreesquerra nacionalista, si no es vol que els pronòstics es confirmin. El sondeig, que s'ha de prendre amb totes les precaucions que calguin, adverteix que, si UM no creix prou i es confirma la tendència a la baixa d'Esquerra Unida, els conservadors, tot i haver perdut un bon percentatge de vots, podrien guanyar l'escó que necessiten per tenir la majoria absoluta al Consell de Mallorca. El centreesquerra pot divertir-se molt comtemplant la hipòtesi de Matas cantant la Balanguera, però seria una humiliació molt gran perdre la institució des de la qual havien presentat l'alternativa a totes les Illes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.