algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 14°
14°

De fanals i altres herbes

Si bé és cert que ja s'ha parlat molt dels fanals d'Antoni Maura (opinions d'articulistes i d'ARCA, que compartesc), crec que encara puc afegir qualque cosa més i aprofitar també per fer referència a altres coses.

Pel que respecta als fanals, recordar que el primer projecte fou rebutjat per la Comissió del Centre Històric perquè podien interferir la vista del conjunt de l'Almudaina, ja que es pensaven col·locar a la voravia de s'Hort del Rei. Solució: fer un parterre central (que eliminàs, dit sigui de pas, la possibilitat de, en un futur, poder ampliar el passeig del Born fins a la Riba, ara que tant es parla d'apropar el Moll a la ciutat): convocar la comissió a una hora inusual, per la qual cosa no assistiren alguns del seus membres, que sense dubte no haurien votat a favor. I ja tenim la Seu plena d'ous. Fanals anacrònics, cars, que causen un greu impacte visual i que de vespre t'enlluernen, aconseguint tot el contrari del que es pretenia, il·luminar el carrer.

Però al marge d'aquestes precisions, a mi personalment la impressió que em causaren fou la de trobar-me, en lloc de a l'avinguda Antoni Maura, als voltants d'un cementiri. Fanals funeraris a una ciutat que en diuen moderna.

Mirant els fanals vaig recordar el discurs que va fer el sr. batle per a la Festa de l'Estendard, on a més de contar-nos que tot ho han fet bé i el que seguiran fent, ens parlà de coses com modernitat, participació ciutadana, l'important que són les entitats per fer de Palma una ciutat més habitable, més solidària... etc.

El que entenen per modernitat ja ho hem vist amb els fanals que han posat i els que pensen seguir posant, perquè per al govern municipal les opinions dels ciutadans, les seves demandes, són com a comodins, les utilitzen segons els convé i en el cas que ens ocupa ja hem vist la resposta: seguir amb una il·luminació del mateix estil al passeig Mallorca amb un pressupost exagerat i prioritzant actuacions a zones, diguem-ne ben dotades, en detriment de la perifèria.

Pel que fa a la participació, únicament recordar que a la Federació ens han negat poder estar al Consorci del Pla Mirall, eliminant, com és lògic, qualsevol opinió desfavorable i el seguiment del caramull de projectes fets. Ens han negat la participació a pesar de que els estatuts ho contemplen, i contravenint tambè el Reglament de Participació Ciutadana aprovat pel ple de l'Ajuntament.

«Les Entitats ciutadanes són necessàries... la seva feina important». Ningú ho diria si repassam com a poc a poc ens han anat posant entrebancs i arrabassant les coses que havíem generat, eines per fer cada cop més conscients i compromesos amb la nostra ciutat als veïnats i veïnades de les nostres barriades.

«Ciutat més solidària i habitable...» Pensava en sa Llonja i les demandes de respecte al dret del descans dels seus habitants; en les Meravelles; en Son Rapinya reclamant espais verds...; en Camp Rodó i Cas Capiscol rebutjant la requalificació d'un quarter que duplicarà la densitat d'habitants per hectàrea; i pensava com davant tot això aquest govern municipal ha fet el sord.

M. Rosa Bueno. Presidenta Federació AV Palma

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.