cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 18°
18°

Contra la violència en els espectacles

Record de petit que quan em duien a veure la sessió infantil al cine parroquial de la meva barriada, al No-Do moltes vegades sortien corrides de toros i a mi m'horroritzava veure patir el toro, deia a la que m'acompanyava que m'avisàs quan s'hagués acabat i me tapava els ulls. Després ens feien quasi sempre la mateixa pel·lícula, Casco de acero que també ha estat una de les més violentes que he vist en la meva vida.

Protegir els infants dels espectacles violents com els toros i la boxa és una gran cosa. Catalunya com sempre ha estat la primera a alliberar els infants d'aquestes tortures. Aquí s'hauria de fer el mateix, prohibir l'entrada als menors d'edat als espectacles salvatges, quan siguin majors d'edat ja aniran allà on voldran.

La corrida és una rèmora dels espectacles de gladiadors en els circs romans, que servien per entretenir la gent més salvatge d'aleshores. Molts de ciutadans romans estaven en contra d'aquells espectacles tan cruels. Perquè no fos tan bèstia, car el gladiador que perdia si no li perdonaven la vida moria, amb el cristianisme es transformà amb una lluita de manera que no morís l'home.

Aquest tipus d'espectacles avui dia, dos mil anys després de Crist, no té sentit que es facin.

Francesc Domènec Ferrer. Palma

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.