algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

Carta al batle de Palma

No és res nou que les coses canvien i evolucionen. És un repte dels governants, com vostè mateix, estar en consonància amb els temps, en l'intent de mantenir tot allò que val la pena i instaurar allò de bo que ens du la modernitat. És així com els bons governants fugen del que és postís i s'aferren al que és autèntic i legítim.

Perdoni aquest petit preàmbul, però és que, si no, pot ser li costarà pena adonar-se'n del bunyol que significa la implantació de fanals d'estil victorià a l'avinguda Antoni Maura i, per extensió, a molts d'altres carrers de Ciutat.

Entenc que, per ventura, si Palma haguès conviscut des de fa segles amb aquest model de fanals, ara vostè els volgués canviar per uns altres de nous, respectant l'estètica ciutadana. Per desgràcia, emperò, això no és el que succeeix: s'està falsejant el centre històric de Palma amb un disseny clàssic que no és el seu, i ni prop fer-s'hi.

Jo no vull discutir si són més o manco eixerits aquests fanals clàssics, si són més o manco cars, si són més o manco respectuosos amb el medi ambient. Tant me fa si a la gent li agraden o si protesten perquè els troben lleigs. El que sí discutesc és que aquests fanals no tenen res a veure amb la tipologia que coneixem de la nostra Ciutat i, si hem «d'embellir» Palma, més val fer-ho respectant el que teníem fins ara o, si més no, cercant el que és millor de l'estètica moderna.

Amb tots els respectes, senyor batle, el que s'està fent és un bunyol. Si és a temps de rectificar, ho faci. Inventar-se la història és un desastre, aquí i a Tombuctú.

Joana M. Riera. Palma

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.