cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
22°

Els terroristes d'en Joan Pla

Primer de tot vull dir que ja fa temps que evitava llegir els comentaris d'aquest exemplar demòcrata-tolerant Sr. Pla. L'altre dia, però, va ser massa. Em va cridar l'atenció el titular «presos polítics», i vaig llegir el que segueix: «Confondre un terrorista que mata innocents amb un pres polític és igual que confondre Pinochet amb sor Francinaina de Sencelles». Molt bé. Perfecte. Estic sense paraules. Mai no m'han agradat les comparacions, però aquesta és massa. Analitzant una mica aquesta demagògica frase, el primer que destaca és el mot «terrorista». Que senzill que és des de l'òptica espanyola! Un individu que lluita per alliberar el seu poble de l'estat opressor és un...

Segon gran mot, «innocents». Innocents de què? D'haver ocupat militarment un poble? O potser d'haver aniquilat una llengua i cultura? O d'haver creat unes diferències de classes segons els seus interessos? O potser són innocents de les morts de tants patriotes bascs, catalans, gallecs...?

No continuaré amb aquesta frase. La memòria ens ha de servir per a qualque cosa Sr. Pla. Tampoc no fa tants anys que som espanyols i vostè (amb el seu català llinatge) ens deshonora com a poble. Mentre el poble basc intenta realment desfer-se de les cadenes opressores, nosaltres no movem ni un dit per ajudar-los i ajudar-nos, i no tan sols això, sinó que ens empassem fins a la boca de l'estòmac l'ham del feixisme espanyol. Que subtil i perillós que resulta!

Mentre tinguem tanta de la nostra gent que per covardia i egoisme justifiquin la democràcia espanyola no serem mai lliures. Visca la terra... LLIURE.

Oriol Pellicer. Palma

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.