algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

Viatjar amb Baleària

Tot comença quan et diuen què et costarà, en doblers, traslladar-te amb el vaixell de Baleària (als bitllets encara Flebasa lines) des d'Eivissa fins a Palma, emportant-te un cotxe. La impressió que te'n dus en saber el preu et fa caure l'ànima als peus.

L'astorament continua en augment quan arriba el dia i l'hora d'embarcar, i una senyora en donar-te les targetes d'embarcament et diu que el vaixell porta cinc hores de retard, com a mínim. Davant les queixes i males cares dels passatgers, diu que no ens queixem, perquè el dia abans en portava vuit, d'hores de retard. Au idò, qui no es conforma és perquè no vol. Disculpes, ni una, indemnitzacions, ni mitja. Però seguim, i després de més de cinc hores, pujam al vaixell, que pensàvem seria, com a mínim, de luxe, per allò del preu que comentava abans. Doncs no, és una barcassa que et fa recular d'entrada a causa de la pudor, i aguantant com podem l'alè, pujam cap als llocs per seure, per unes escales realment perilloses per la seva estretor (gairebé no saps on clavar el peu), i continua pudint. Mirant els indicadors, ben pocs i cap ni un en català, intentam arribar a les sales on hi ha cadires per seure. El lloc, un espectacle penós, cadires rompudes, d'altres no hi són, unes altres esqueixades..., i les que hi són, incòmodes com elles mateixes.

Els motors es posen en marxa i també la megafonia, que funciona només en espanyol i en anglès. En aquest punt, jo ja he fet les darreres, et fan perdre temps, et roben en el preu del bitllet, estàs incòmoda a més no poder, i l'esclafit arriba quan una companyia naviliera que fa trajectes enllaçant només territoris de parla catalana, margina totalment la nostra llengua.

Jo recomanaria que tothom eviti viatjar amb Baleària, però el problema és que, entre Illes, per la manca de competència, és ben difícil poder moure's amb facilitat. Deu esser que com que ho tenim tot, qui es mou ho fa perquè vol.

Aina Adrover Oliver

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.