nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 22°
26°

La sanitat pública a les Balears

L'enquesta feta per l'Insalud sobre el grau de satisfacció dels seus usuaris revela sens dubte un bon moment de la sanitat pública a les Balears. Però no s'ha d'oblidar que aquest servei essencial per a la societat roman encara en mans de l'administració central. La recentment aprovada reforma de l'Estatut d'Autonomia preveu el traspàs de les competències de l'Insalud al Govern balear. Per tant, aquesta enquesta constitueix un doble motiu de satisfacció. Per una banda, ja és un fet que tard o d'hora l'arxipèlag rebrà una competència importantíssima en bones condicions i, per l'altra, que s'ha de reconèixer l'esforç fet els darrers anys per l'Administració central.

No obstant això, l'evidència que més del 90 per cent dels usuaris estiguin contents amb l'Insalud no s'ha d'entendre només com un esforç voluntarista dels seus dirigents i professionals (que també hi és) sinó també com el veritable acte de justícia que implica el fet que els cotitzants rebin una atenció conforme a l'enorme quantitat de doblers que paguen anualment a l'Estat per ser ben atesos.

És en aquest context en què la comunitat balear s'ha d'anar preparant per rebre els traspassos tan aviat com sigui possible, amb el convenciment que fins i tot podran ser millorats i potenciats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.