muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Palma, ciutat caòtica

Vull parlar d'un fenomen que afecta la nostra ciutat i no només a ella, sinó la immensa majoria de ciutats del món, m'estic referint al problema del trànsit, una situació que fa posar nerviós al més sant. Quan passejam per dins la nostra estimada Palma, capital de les Illes Balears, ens trobam els carrers estibats de cotxes a la dreta, a l'esquerra i enmig, i això que no s'aguanten, que sinó seria com els avions, tot el cel ple de cotxes.

I jo em deman, realment és necessari que les nostres ciutats estiguin tan plenes de cotxes fins al punt que ens faci oi anar pels carrers? Per sort tenim dins Palma uns quants carrers prohibits al trànsit rodat, voldria que fossin més, que no es fes ús del cotxe dins el casc urbà, que es deixàs aparcat i que només ens encotxàssim a l'hora de fer un trajecte llarg, perquè la veritat és que per anar al cap de cantó hem de dur el nostre vehicle (tanta sort que els cotxes no caben dins l'ascensor ni pel forat de l'escala), crec que més d'una persona diria que sí a la temptació de les quatre rodes.

Realment, som una nació amb prou nivell econòmic per viure aferrats al cotxe?
Vull recordar que hi ha nacions molt més desenvolupades que la nostra i que no encalenteixen el vehicle tant com nosaltres, valguin els exemples d'Holanda i de Suïssa, on els carrers es veuen plens de bicicletes i no ha ha els embossos motoritzats que tenim a les nostres ciutats i concretament a Palma.

Per l'any que començarà prest, trob que hauríem de fer-nos el propòsit de passar més del cotxe i utilitzar més els altres mitjans de comunicació com són els transports públics, vehicles de dues rodes com la bicicleta i, fins i tot, les nostres cames que, al pas que anam, ens quedaran atrofiades per a les generacions futures.

Per acabar, vull dir, i és segur que ho confirmarien molts de metges que si caminàssim un poc més i pujassim més escales a peu, tendríem una salut molt més bona de la que gaudim actualment amb tantes de comoditats que l'únic que fan és rovellar el nostre cos.

Joan Llorenç Amer Comas. Marratxí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.