algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

Indignació davant la saturació

Davant les notícies aparegudes a la premsa local aquests darrers dies sobre les intal·lacions militars d'Artilleria a Son Busquests i d'Automobilisme al Camp Rodó, situades ben a prop una de l'altra, a la mateixa carretera de Valldemossa, i que han estat afectades per un conveni entre l'Ajuntament de Palma i el Ministeri de Defensa, que contempla la recuperació del baluard del Príncep, ens veim en la necessitat d'aixecar la nostra més enèrgica protesta i de manifestar la nostra mes ferma indignació, amb tot el que hi hem vist projectat.

A SON BUSQUETS Com és possible que als extensos terrenys de la instal·lació militar de Son Busquets, que ara són públics perquè són del Ministeri de Defensa, i que nosaltres voldríem que en el futur també fossin públics, cedits gratuïtament a l'Ajuntament de Palma, s'hi projecti aixecar finques de 10 plantes, per a més de 5.000 habitants, només amb un 23 per cent d'espais lliures, i un 60 per cent d'equipaments?

AL CAMP RODÓ Com és possible que als terrenys de la instal·lació militar d'automobilisme hi vulguin construir finques de sis plantes més àtics, i que hi quedi tan poc terreny destinat a espai lliure públic?

Senyor batle de Palma, Joan Fageda, i senyora presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, des de l'Associació de Veïns del Camp Rodó, volem demanar-los que reflexionin i pensin en allò que significa pels barris del Camp Rodó i de Cas Capiscol-Son Busquets aquesta saturació de construccions que vostès volen aprovar. Volem demanar-los que no vulguin afegir damunt del banyat.

En lloc d'envestir amb projectes monstruosos com aquest que esmentam, per què, senyor Batle, no s'avé a complir amb la promesa tantes vegades feta per vostè, aprovada pel ple de l'Ajuntament de Palma, aprovada per la Comissió de Govern, i referida a la rehabilitació de les plantes superiors de l'edifici del Mercat, en benefici de les persones que resideixen a les barriades veïnes del Camp Rodó i de Cas Capiscol-Son Busquets? Vostè sap molt bé quants d'anys fa que ho demana la nostra Associació de Veïns. Per contra, vostè també sap molt bé què ràpidament s'ha avengut a signar un conveni urbanístic amb el Ministeri de Defensa. Per quins motius ha volgut fer tanta de via en uns projectes tan complexos, i ha anat retardant tant de temps uns projectes més senzills?

Senyora presidenta del Consell de Mallorca, com és possible que vostè estigui disposada a donar el vistiplau a un pla d'actuació urbanística tan fort a les nstres barriades, sense ni tan sols haver iniciat encara els plans d'instal·lacions esportives projectades als terrenys situats entre s'Antoniana i Sant Ferran? Vostè trambé sap molt bé que la nostra Associació de Veïns ho ha estat reclamant amb força, des de fa estona. Volem recordar-los que els espais lliures públics i els equipaments socioculturals poden contribuir ben molt a fer que la ciutadania visqui un estil de vida més comunitari, més de barri, més de poble, ja que esdevenen lloc de trobada que pot resultar molt enriquidor. Com a entitat veïnal, ens hem de queixar públicament que vostès, en lloc de fer esforços per anar per aquest camí, s'estimin moltl més complicar-hi encara més la convivència humana, amb mastodòntiques construccions de caire ben lucratiu per a alguns.

Marta Adano Ferández. Presidenta AV Camp Rodó

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.