muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

Un candidat ideal

Si hi ha un símptoma evident que la recent Convenció del Partit Popular de Balears assolí tots i cada un dels objectius prevists, és la indissimulada rancúnia amb la qual aquesta ha estat analitzada des de diversos sectors, tant polítics com mediàtics. L'ansiat esclafit intern amb el qual molts adversaris polítics confiaven que acabaria la cimera popular va acabar essent un acte profundament cohesionador, que segellà la voluntat clara dels homes i les dones del Partit Popular de continuar al front de l'autogovern de la nostra comunitat.

No ens podem sorprendre, de totes maneres, del tarannà clarament sectari d'aquestes reaccions. De fet, hi ha molta de gent ansiosa per contemplar un espectacle que cada dia s'allunya més i més de la realitat: la possibilitat que el Partit Popular acabi essent la víctima d'una suposada guerra interna que només existeix dins la malmenada imaginació de conspiradors de pa amb fonteta, aliens per complet als mecanismes que regeixen el funcionament d'un partit plural i democràtic com és el nostre.

No perdrem però més temps amb aquesta genteta. El que realment importa és que de la Convenció d'Inca va sortir la confirmació d'una oferta renovada per part del Partit Popular de Balears, una oferta que té cara i ulls: Jaume Matas. Tancada ja una etapa difícil del nostre partit "potser fins i tot inevitable en una formació viva, subjecta a la presió afegida que suposa exercir els poder" s'obre ara una nova època per a la nostra formació, que no necessita renunciar a res del seu passat per afirmar el seu compromís amb el futur i que és qui pot oferir un projecte sòlid per al conjunt de les Illes Balears, sense lloc per a actituds irresponsables localistes "per no dir frívolament incitadores de la confrontació entre illes" o per a messionaismes hipòcrites, consciència per tal de conservar els peus davall la taula oficial i el xofer a la porta de l'antiga diputació.

Jaume Matas representa el rostre de la nova oferta popular de Balears, un perfil centrat que correspon a un gestor eficaç i rigorós. Les dones i els homes del Partit Popular estam convençuts que és precisament el perfil que necessita aquesta comunitat, una persona capaç de liderar equips de govern orientats cap a una concepció de la política entesa com a gestió al servei del conjunt dels ciutadans de les Balears i no com a fi en si mateixa ni com a instrument de manipulació ideològica. Una persona que pot oferir condicions especialment dures, guanyant-se la confiança de qui, en el nostre mateix partit, encara es mostraven escèptics respecte al bot generacional que Jaume Matas representava i a les seves possibilitats que finalment pogués liderar el canvi que la societat balear ens exigeix.

Avui, els interrogants ja estan clarament resolts. La Convenció d'Inca va fer palès un fet inqüestionable: el Partit Popular de Balears ja ha superat la seva crisi de creixement i el relleu generacional ha passat d'ésser una incògnita que atemoria alguns per esdevenir una realitat assumida des de la més absoluta normalitat. Jaume Matas és el candidat que les dones i els homes del Partit Popular de Balears hem elegit per encapçalar l'oferta renovada que farem als ciutadans d'aquests illes el pròxim 13 de juny. I Jaume Matas és el candidat que millor pot fer front als reptes que la societat balear haurà d'assumir en el nou segle que ja ens sent, uns reptes que, com va explicitar Jaume Matas en la seva acceptació de la candidatura, ens recorden que hem de progresar amb llibertat i tolerància, des del respecte al nostre entorn natural i una atenció preferent als menys afavorits per la fortuna. El compromís ja està fet. I Jaume Matas és l'home per fer-lo realitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.