algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.66°
16°

Llibertat i manipulació: les regles del joc

Hi ha vegades que resulta realment difícil mantenir la serenor necessària, no cedir davant el desencís i conservar la fe en l'equanimitat dels qui tenen com a missió ésser testimonis fidels de la nostra realitat, sense que prejudicis i apriorismes de cap casta puguin distorsionar la seva tasca. Una tasca "per cert cabdal dins un sistema de llibertats i de contrapesos saludables, essencials per evitar les temptacions autoritàries dels qui sempre es creuen que tenen el monopoli de la veritat.

Ara és un d'aquests moments difícils per mantenir la calma, perquè sembla prou clar que just quan encara no ha començat l'ample judici popular que culminarà d'aquí a set mesos, amb les eleccions autonòmiques, ja hi ha alguns d'aquests cronistes presumptament objectius que han decidit fa estona cap on convé que es giri la voluntat popular, totalment al marge dels programes de cada partit o del grau de fiabilitat que ofereix cada formació a l'hora de complir les seves pròpies ofertes electorals. La solució als mals d'aquesta terra sembla tenir ja nom i llinatges pels qui, a l'hora d'arribar a les seves conclusions, no es guien per la racionalitat ni per l'anàlisi objectiva, sinó per un voluntarisme que sovint neix d'un profund ressentiment ideològic, en lloc d'ésser fruit d'una reflexió acurada, rigorosa i intel·lectualment neutral.

El distint tractament que es fa des de certs cercles mediàtics sobre les denúncies de suposada corrupció política, en funció de qui és el denunciant i qui el denunciat, estén una espessa capa de sospita sobre les vertaderes motivacions que empenyen els notaris de la realitat a l'hora d'exercir la seva tasca. El que un mateix fet suposadament irregular sigui considerat una falta menor en un cas i en canvi motiu d'anatema social en l'altre, no és tan sols un símptoma que quelcom falla en el si d'un sistema que, per funcionar, necessita informadors i no propagandistes, sinó que també suposa un frau deontològic envers els lectors, els oients o els espectadors que tenen dret a exigir un tractament de la realitat equànime, com a primera passa perquè ells mateixos es puguin formar, amb maduresa i plenitud "i no duits de la mà com infants petits" la seva pròpia opinió sobre la realitat, que és la primera passa si volem una societat de ciutadans lliures i no d'autòmates mediatitzats impunement.

El Partit Popular no caurà dins la temptació d'un victimisme patètic, però tampoc està disposat a assistir, amb els braços plegats, a una cerimònia de la confusió allà on els fets només tenen importància en virtut dels qui els fa i no en funció dels mateixos fets en si. Per qualque regla de tres que ni compartim ni acceptam, les nostres denúncies no tenen cap valor, sinó que semblen simples manifestacions de nerviosisme, mentre que quan els altaveus mediàtics es posen a les ordres d'altres formacions, sembla que la raó els passi per damunt, sense necessitat tan sols de comprovar l'autenticitat de les denúncies. Quan això passa "i ara està passant" s'estan trencant clarament les regles del joc i el debat social neix, per tant, amb clares malformacions congènites, un debat en què els papers de bons i dolents ja estan assignats sense lloc per a la més mínima revisió.

Des del respecte més absolut a la llibertat d'informació i d'opinió, el Partit Popular té molt clar que no oferirà el coll mansament als qui tenen aixecada la destral pel simple fet que la suposada víctima pensa d'una manera i no d'una altra. Aquest tractament informatiu parcial, aquest inquina ideològica que contamina qualsevol judici objectiu, no afectarà per res la voluntat del nostre partit a l'hora d'oferir a la societat balear un projecte polític "més bo o més dolent, això ho diran els ciutadans" que ni ha de demanar perdó per venir d'on ve ni necessita que es cantin les seves excel·lències des d'un diari ni d'una emissora de ràdio o de televisió. Que els altrres s'omplin la boca de llibertat mentre practiquen la manipulació és un problema exclusivament seu. La nostra missió és treballar per la gent d'aquesta terra des de la llibertat, el respecte a la veritat i una tolerància insubornable envers totes les opcions polítiques "hi hagi o no reciprocitat en el tracte" perquè aquesta és l'única manera que creim, en el Partit Popular, que es pot construir una societat autènticament plural i democràtica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.