algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Son Sardina i sa Garriga i la moratòria urbanística

Son Sardina és un dels barris de Palma que encara conserva un cert caràcter rural. Dins aquesta àrea hi trobam, a més del nucli de Son Sardina pròpiament dit, el llogaret de sa Garriga, les urbanitzacions de Son Bassó, la Torre i altres de menors, a més de possessions com Son Ponç de la Terra, Son Ripoll i Son Eixut entre d'altres. També de poc ençà han sorgit cases i xalets arreu (Cas Patró, Cas Castellà...). Això significa que l'ús agrícola tradicional ha donat pas a una funció residencial i el nostre poble ha esdevingut un barri perifèric envoltat d'àrees de serveis de gran impacte (la Universitat, el polígon de Son Castelló, Son Reus).

Malgrat tot, encara es conserva l'estructura tradicional i un important sentiment de poble. Hi predominen els habitatges unifamiliars amb un hort a la part posterior, si bé en els últims temps, s'han construït alguns blocs de pisos (anys seixanta-setanta) i nombrosos xalets adossats (anys noranta).

L'ordenació territorial del poble ha estat una mica incontrolada i han proliferat primeres i segones residències dins sòl no urbanitzable així com parcel·lacions a sòl rústic. És el cas de la urbanització il·legal de Cas Patró que més d'un maldecap dugué als dirigents municipals.

La revisió de Pla general d'ordenació urbana contemplava un total de sis espais lliures, la construcció d'un equipament esportiu i tres de socioculturals. De tots aquests projectes, res de res. A més, es preveia l'increment del sòl urbanitzable a dues àrees rurals d'especial importància per Son Sardina com són Son Bassó i can Simó, que eren declarats com a urbanitzables no programats.

Ara des de les institucions s'ha obert el debat sobre la moratòria urbanística però no per Palma, Calvià i Marratxí. Des dels Amics i Amigues de Son Sardina i sa Garriga volem denunciar aquest fet ja que creim que, a aquests llocs, resten encara zones per preservar del creixement desmesurat.

La qualitat de vida dels habitants d'aquesta zona no ha fet més que minvar en els dos darrers decennis. Son Sardina, i en general tot el municipi de Palma, ja està completament saturat i no es poden consentir més urbanitzacions. Per això els Amics i Amigues de Son Sardina i sa Garriga ens adherim a la manifestació de dia 12. Prou de ciment!

Amics i amigues de Son Sardina i sa Garriga. Palma

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.