algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Retenció policíaca per parlar en mallorquí

La primeria de novembre va sortir en aquest diari la notícia que la Policia espanyola va retenir devers tres hores un grup de mallorquins, entre els quals hi havia en Tomeu Martí, «por hablar en mallorquín». I no passa res.

Imaginau-vos que a qualsevol poble de Mallorca els municipals tancassin un parell d'hores un grup d'espanyols per dirigir-los la paraula en espanyol. Podem estar ben segurs que la premsa de Palma parlaria de brote de racismo y xenofobia. I si tancassin un africà per parlar a la Policia en àrab o en bereber ben igual. Ara bé, un mallorquí dins Mallorca que no amolli a l'hora de parlar en mallorquí ha de ser un presumpte delinqüent.

On són els qui s'omplen la boca de tolerancia i de derechos individuales quan es tracta d'evitar i criminalitzar la propagació del coneixement del català entre els hispanoparlants? És que els catalanoparlants no en tenim, de derechos individuales? Com s'explica que els teòrics del mallorquinisme tenguin tanta de vessa a l'hora de defensar la dignitat dels mallorquins quan són humiliats amb procediments colonials? Per què ningú, absolutament ningú, no fa cara a la dictadura mediàtica que patim i que fa que fets intolerables com el que comentam siguin comportats per tothom com si fossin normals?

J. Caldentey. Manacor

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.