algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.91°
15°

Tot recordant l'Ordre Rotger

Durant aquests dies, durant els dies que falten fins dijous, per ventura, fins a les vint hores del mateix dijous, molta de gent es plantejarà si serveix de res assistir a una manifestació. Potser que ho faci per decidir que si hi anirà o per, contràriament, prendre la decisió de no acostar-se'n al recorregut, no fos cosa que el confonguessin amb un manifestant. Convé que des d'ara tingui en compte que a pocs mesos d'unes eleccions les manifestacions poden servir. A les portes de les darreres autonòmiques, el Govern balear va promulgar l'Ordre Rotger. L'Obra Cultural Balear va plantar-li cara congregant en una cadena humana una gernació de persones com mai s'havia vist a Mallorca per defensar els drets lingüístics. No em vull arriscar a dir que el Partit Popular perdés la majoria absoluta a Mallorca per aquesta mobilització "que la va perdre. Però és indiscutible que el Govern "un d'ells" resultant de les eleccions va derogar l'Ordre Rotger i va accedir a la redacció del famós Decret de Mínims per a l'ensenyament del català. Havia rebut un missatge clar: no és menysprable el nombre d'electors que poden valorar la qüestió lingüística en el moment de decidir el seu vot. I la millor manera de desactivar un conflicte indesitjable és anul·lar les raons que podrien escalfar-lo.

El juliol del 1999 els mallorquins tornarem a anar a votar i no és el mateix que els partits facin els programes com qui estén un xec sense fons amb garantia de total impunitat, que ho facin sabent que, si no donen resposta al problema de l'excessiu desenvolupament urbanístic, patiran un disgust. I la millor manera de mesurar el disgust futur "els vots que poden perdre" serà el recompte de la gent que assistirà a la manifestació de dijous.

Tots els partits, el que no s'hi ha adherit i els que sí, eviten donar la xifra a partir de la qual consideraran assolit l'objectiu de la manifestació. Respecte a això, ningú no es pot enganar: serà un fracàs tot allò que no sigui aconseguir que la Plaça Major quedi petita per encabir la gent qui hi vulgui entrar. No és que es tracti d'entrar al Guiness dels rècords; és que la resta de possibilitats es pot tornar en contra dels convocants.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.