cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

Què fer?

Després d'haver vist sense cap dubte que és necessari una actuació en el terreny de la planificació sobre l'urbanisme i les xifres de població que els recursos naturals de la nostra terra ens permet, podem afirmar que l'actuació dels polítics comença a ser engrescadora.

El fet d'obrir un debat a la societat fa que els fets, més prest o més tard, siguin de domini públic i com a criatures caparrudes que són, acabin per donar la raó a uns o als altres i s'hagin contraposat idees i plantejaments ideològics que serviran per conformar les diferents opcions polítiques. El possibilisme com a forma d'actuació política, cada dia, està més condemnat a desaparèixer de l'escenari de la vida social, i els criteris ideològics en evolució permanent i amb contacte amb la realitat científica faran que la nostra societat es desenvolupi cap a quotes de modernitat. El que no es pot permetre és que interessos de caire particular i mesquins, ens facin malbé tot el treball del cos social i que els integrants d'una sinarquía obsoleta i feixista ens dugui per camins contraris a la modernitat.

La societat del segle XXI pot ser molt diferent del que hem conegut i per això ens hem de preparar per als canvis que pugui haver amb una mentalitat molt mes oberta del que fins aleshores la nostra societat, el nostre teixit social, a exhibit de cara al exterior, hem de deixar de ser una societat tancada i amb por a les influències exteriors, per fer la conversió cap a una societat oberta per rebre les influències positives de l'exterior i amb la suficient intel·ligència per rebutjar allò que no ens interessi.

És per això que cal felicitar el president Matas, home polimàtic, el debat que s'obri no es simplement un debat de quarterades o d'urbanitzacions; és un debat de model social i de veure quina societat estam avui construint cap el segle que de qui a no res estrenarem.

Josep Francesc Alomar. Politòleg

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.