muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
13°

Palmeres

Per ventura és una mica de presumiguera, però avui, quan he vist que els d'Esquerra Unida s'adherien a la petició d'Arca de llevar les palmeres de baix del baluard de Sant Pere, alhora que declaraven no entendre aquesta passió que sent l'equip de govern de Cort per aquest vegetal, he recordat que un servidor ja fa uns quants anys que, inútilment, com és natural, vaig abocant paraules en la mateixa direcció. A més, avui havia passat per devora el lloc en qüestió i m'havia proposat, tornem-hi torna-hi, seguir inútilment preguntant-me per què proliferen tant les palmeres a la ciutat. En resum, és una mica allò de jo ja ho deia fa estona. Sigui com sigui, m'alegra no estar tan tot sol en la perplexitat davant un fet que converteix aquesta ciutat en un palmerar que aviat farà la competència a Elx.

A Berlín, a París "a infinitat de ciutats civilitzades i no tan caloroses" tenen moltes més ombres que a Palma, durant l'estiu. La nostra ciutat pateix un dèficit d'ombres que els socialistes varen contenir una mica, posant clapes de verd aquí i allà, i això que governaren durant els anys de les dites places dures, afortunadament passades de moda. Així mateix, algunes zones del Parc de la Mar poden ser considerades una notable aportació a aquella moda tan d'arquitectes enemics del gènere humà, que són més dels que sembla a primer cop d'ull.

A Palma "ja ho hem vist aquests dies passats" hi pot arribar a fer una calor africana. Caminar per la ciutat, a l'estiu pot esser una experiència molt desagradable. Ni sant Llorenç a les esgrelles degué passar tanta calor. De vegades, t'ho has de pensar, per sortir de ca teva o per travessar un carrer. La cobertura botànica de la ciutat és miserable. No record quin regidor de manteniment de l'anterior legislatura va fer plantar uns arbres que, sis o set anys després, encara no fan ombra ni per protegir un moix. No s'explica per què varen fer tot aquell gastòrum comprant uns arbres que no ens diuen res, quan, per exemple, fora Mallorca, pertot, s'estan sembrant lladoners, que són d'aquí de tota la vida.

I les palmeres? No fan ombra, embruten, no donen fruit i són caríssimes. Però caríssimes. Algú podria dir els milions que s'han gastat aquest equip de govern i l'anterior en palmeres? No ho crec. Diuen que fan guapo als prospectes turístics, però un amic meu, que treballa a l'Ajuntament de Palma i que té bon nas, assegura que la profileració de palmeres a Palma només té una explicació: precisament això que dèiem: són caríssimes. Però quin interès poden tenir a gastar tant els implicats en aquest afer?

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.