algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.33°
15°

Pla Mirall i manca d'informació ciutadana

Som dels qui sempre hem considerat com a molt necessària la tasca d'emprendre obres de millora a la ciutat de Palma. L'espai físic urbà, en aquests darrers set anys, s'ha anat deteriorant a les totes. No fa gens de mirera, i resulta molt poc satisfactori per anar-hi a peu, tant pels carrers com per les voreres i places de la vila.

L'estat d'abandó en què ha romàs, amb una gairebé nul·la intervenció de l'àrea de Manteniment municipal durant tot aquest temps, hi ha fet del tot inevitable una forta inversió econòmica. L'equip de govern del PP, per fer-hi front, a principis d'aquest any s'ha abocat a dur-hi a terme el que anomena Pla Mirall.

Des del primer moment, els regidors del grup muncipal del PSM-Nacionalistes de Mallorca a l'Ajuntament de Palma, hem estat molt crítics amb aquest pla d'obres que l'equip de govern del PP ha volgut enllestir per millorar la Ciutat. D'una banda, per la manca total de participació ciutadana i dels partits de l'oposició. El PP ha creat un Consorci entre el Govern Balear i l'Ajuntament de Palma, on no hi ha cap representaci política dels partits de l'oposició que en puguin fer cap casta de control.

En segon lloc, perquè el PP pretén fer en mig any tot allò que no ha fet durant els darrers 7 anys, cosa que ha de comportar dificultats serioses perquè les obres que es vulguin fer estiguin ben acabades, siguin duradores i resultin factibles.

En tercer lloc, perquè no es veu per enlloc la manera com s'arribaran a pagar aquests més de 8 mil milions de pessetes que corresponen a l'Ajuntament de Palma, sense que s'hi arribi a introduir cap casta de contribució especial o d'impost afegit.

Per aclarir tots aquests punts, els regidors del PSM—Nacionalistes de Mallorca a l'Ajuntament de Palma vàrem elevar tot un conjunt de preguntes al regidor responsable de les obres del Pla Mirall a l'eixample de Palma, sr. José M. Rodríguez. Fou a l'acte de compareixença que aquest va fer a la sessió plenària del proppassat dia 27 de juliol.

Les respostes foren d'allò més burlesc. Tot i que ens féu arribar un munt de folis escrits, no contestà gairebé a res d'allò que li demanàvem.

Enfront d'unes poques respostes que podem considerar raonablement acceptables, n'hi hagué un bon grapat que hem de considerar del tot d'insatisfactòries. Altres tantes són totalment rebutjables, perquè es contradiuen obertament amb les dades amb què nosaltres comptam.

Conseqüentment, creim que tant les entitats ciutadanes com les diverses formacions polítiques com fins i tot a nivell individual, s'ha d'insistir a reclamar amb tota fermesa que no només es facin obres a Palma, sinó que aquestes estiguin ben fetes.

La informació de l'Ajuntament a la ciutadania consideram que hi esdevé del tot imprescindible. Com també la informació que la ciutadania faci arribar a l'Ajuntament, amb les seves observacions i suggeriments que permetin una millora efectiva.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.