algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Cartes dels lectors

Gràcies al l'hospital maternoinfantil de Son Dureta
Fa 2 anys i mig que la meva filla, que actualment en té 6, lluita contra una greu malaltia poc freqüent, i gràcies a la seva força de voluntat, l'esperit de lluita i l'equip professional del maternoinfantil de Son Dureta podem dir que aconsegueix una bona qualitat de vida. Només fa una setmana que la doctora Hernández li féu una nefrectomia laparoscòpica, tècnica molt innovadora i difícil en un infant, que ha permès que la nina pugui rebaixar quantiosament la medicació i millorar la qualitat de vida.

Estic emocionada del tracte que estam rebent dia a dia per part de tot l'hospital, metges, infermers, zeladors, netejadors... tots. Seria injust deixar-me'n algun. M'agradaria fer especial menció a la doctora Lucia Lacruz, al doctor De Sotto, a la doctora Rodrigo, a la dotora Trillo, a la doctora Lafuente, al doctor García i al doctor De Carlos, perquè fa dos anys que estudien a fons l'estrany cas de la nostra filla. Gràcies de tot cor per fer que la nostra filla pugui gaudir d'una infantesa trencada per una dura malaltia i fer possible que, relativament, dugui una vida semblant a la d'un infant de la seva edat.
ILIANA CAPLLONCH. Port de Pollença.

Sobre el vel islàmic i les adolescents que trien portar-lo
En els darrers dies he seguit les notícies i comentaris al voltant de Najwa i de la seva valenta decisió de posar-se el hiyab i mantener-se ferma, tot i tenir una part del seu voltant en contra. Najwa és menor d'edat, està en edat escolar, en un moment vital molt delicat, per la seva condició de dona, immigrant i sobretot, adolescent. La baula més feble de la cadena. A algú d'aquests que comenta alegrement i superficialment sobre l'ús del vel li ha preocupat com se sent ella? I com se senten en general aquestes al·lotes quan arriba el moment de decidir si s'identifiquen amb la cultura dels seus pares o amb la de la societat que les ha acollides?

I si a causa d'aquesta polémica Najwa decideix deixar els seus estudis perquè no és capaç de suportar la pressió? Paga la pena realment? Ens provoca tant de mal als altres que ella porti el hiyab? Segons Amnistia Internacional, apel·lant a les lleis internacionals de Drets Humans, "la forma com decideixen vestir-se les persones pot ser una expressió important de la seva identidat o creences religioses, culturals i personals; i és un dret individual que no pot restringir-se de forma arbitrària". Davant això: ha de tenir més pes un reglament intern d'un centre educatiu que la norma internacional sobre Drets Humans? No és més important que Najwa estudiï al centre on ho ha fet fins ara? És comparable el mocador islàmic amb una gorra?

Són sempre millors els nostres valors que els que li ha trasmès la seva família?.
Perquè no hem de ser tan hipòcrites i pensar que el que nosaltres els oferim és el millor: tenim una forta crisi de valors entre els joves en edat escolar, entre els quals la manca respecte als pares i a l'autoritat dels professors encara s'ha de resoldre, amb un índex de fracàs escolar preocupant. I pel que sembla, Najwa és una bona estudiant, amb una meta clara: esser professora de matemàtiques (curiós, els àrabs foren els creadors de l'àlgebra).
Aquí hi ha altres nines com Najwa: es diuen Khadija, Salima, Hajiba, Fàtima, Sabah, Fatiha i totes tenen una cosa en comú: són musulmanes per convicció, i bones estudiants, volen inserir-se en el món laboral com qualsevol altra dona. Unes duen mocador i d'altres no, i sé que als seus companys d'aula no els preocupa gens si el duen o no, perquè són exemples a seguir. Esper que ningú no els desbarati els seus somnis
LAURA BOSCH TORRES. Palma.

Follonero parcial
El follonero ha arribat a Mallorca amb un iot de Miami vice per inaugurar l'ascensor del Palma Arena, mostrar ensaïmades de xoriço i entrevistar els tímids mallorquins amb graneretes d'excusat. Res a dir, ens ho mereixem per curts i egoistes, per corruptes i per covards. El que no ens mereixem és que ens critiquin per no tenir canvi de 500 euros. D'acord que Areal és pseudomallorquina i pagava així les lletugues i tot... I què hem de fer si no n'hi ha més! Però aquests de "los madriles" s'han pensat o han donat a entendre que aquí fermam els cans amb sobrassades i això no és cert. Aquí fem molta de feina per donar- los els guanys a ells. Potser haurien de fer un programa follonero de "la ruta de los dineros", on començarien per Alemanya i Anglaterra i passarien per aquí com si no ho volguessin fer per anar a Castella, Andalusia, Extremadura o al Carib portats per l'Estat, Hisenda o pels mateixos empresaris.

I llavors mostrar els de per aquí vinclant l'esquena, veient volar els bitlletets davant els nassos, netejan la merda i suportant els cada vegada més ases visitants i sense poder ni voler invertir a arreglar el que queda de l'Illa per tenir un turisme molt més digne i rendible. Això no ho mostra l'"español" follonero. Matas ara està de moda, tapa la resta de merda i dóna més joc per riure, però quan la vaca no donarà per a més se n'anirà a l'escorxador i això ja no fa tanta gràcia.
BERNAT MOREY COLOMAR. Sta Eugènia.

Enfrontament civil
Em preocupa que la nostra societat es divideixi en bàndols irreconciliables a causa de les baralles polítiques. Si volem progrés, necessitam pau.
MARTA PERICÀS PALOU. Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Carmen, fa mes de 13 anys
Enhorabuena pues a ese equipo médico que lucha por esos niños, y mi deseo ferviente de progresiva mejoría para ese angelito.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente