algo de nubes
  • Màx: 17.74°
  • Mín: 8.69°
17°

Cartes dels lectors

Martí Terrassa, in memoriam (1953-2008)
Ara fa un any que el nostre estimat amic Martí Terrassa Ferragut perdé la vida i va marcar les nostres per a sempre més. Joan Carles Palos va glosar en el seu article de 2/10/2008 d'aquest diari els sentiments que tots vàrem experimentar amb la seva sobtada partida. Havíem perdut la persona que ens obria camí, la que ens encomanava a tots el seu entusiasme per la vida, per la professió, per SA NOSTRA, per la família, pels amics i, sobretot, per la muntanya. Avui encara faig proper el que ells ens va ensenyar, ja que l'empremta deixada fou, sens dubte, la d'una persona sensata, coherent, compromesa i solidària, un home bo. El meu amic Martí.

Cada vegada que començ a preparar els estris per a la propera sortida em vénen a la memòria les moltes vegades que caminàrem junts per la nostra estimada Mallorca i per la seva joia més preuada, la serra de Tramuntana. No us estranyarà que confessi que en els meus somnis i pensaments la presència d'en Martí es fa avinent sovint. Cada passa, cada racó, cada paisatge és fàcil que em porti un record i un somriure. Ets amb la companyia d'en Xim, d'en Alfred.... i de tants d'altres que heu partit abans d'hora, per preparar-nos de manera generosa el camí que tots haurem de fer cap a les muntanyes llunyanes, plenes de llum. Amb l'energia i passió que posaves a tot el que feies i de les quals gaudien de manera especial na Margalida, na Marta i en Martí.
Va ser una sort conèixer-te Martí. Mai no t'oblidarem.
FRANCESC J. SIMÓN I NIEVAS. Palma.

Empirisme ciclista
Sincerament crec que s'ha exagerat amb tota aquesta polèmcia del carril bici de les Avingudes, perquè jo que circul sovint per aquestes vies no trig gaire més per arribar d'un punt a un altre. És cert que hi ha més concentració de vehicles pels carrils i que s'ha d'anar més en compte, però també la circulació és més tranquil·la i han desaparegut els "fitipaldis".Una gran ciutat com Palma ha de ser dinàmica. El dinamisme genera sensació, que és el que crea interès i dubtes per les coses. Aixó ha estat sempre així. Però amb l'experimentació he comprovat que Cort no s'ha equivocat fent els carrils bici. Si el PP els lleva, com amenaça Rodríguez, sí que hi haurà polèmica de veres.
FRANCISCA JOAN. Palma.

Millores versus retallades a l'ensenyament concertat
Fa uns dies aparagué a la secció de "Cartes al Director" un escrit d'una persona que s'adreçava al nou conseller d'Educació i Cultura de les Illes Balears per demanar-li una sèrie de preguntes i possibles respostes referides a les condicions laborals de les persones que treballen als col·legis d'ensenyament concertat, tant de docents com de personal d'Administració i serveis. Aquestes condicions es referien a la tant maltractada homologació entre els docents de la xarxa privada concertada i la xarxa pública, fent referència a salaris i a jornada. M'he dignat a escriure'n una altra perquè per edat i experiència em consider capacitada per fer-ho. En la carta pareixia que era el conseller qui tenia la clau per solucionar les diferències existents entre els i les qui fan feina en un escola o una altra.

Crec que ja és ben hora de començar a dir les coses pel seu nom i no voler confondre l'opinió pública.
En primer lloc, s'ha de recordar que les persones que treballen als col·legis d'ensenyament concertat de les Illes Balears, igual com les que ho fan a la resta de les comunitats autònomes, són persones que treballen per una empresa privada. Que les empreses educatives (titularitats dels col·legis) han signat uns contractes amb les respectives conselleries d'Educació (concerts educatius). Que les condicions laborals del professorat concertat com del personal d'Administració i serveis s'han negociat a Madrid, mitjançant la representació sindical i la patronal, i s'han plasmat en el conveni estatal. Que conveni rere conveni estatal dels signats precisament en la darrera dècada, les condicions laborals s'han vist retallades (vegeu si no les actes de les meses de negociació o els BOE de tots els convenis d'aquest sector).

En segon lloc, cal, també, que l'opinió pública recordi que les partides pressupostàries que l'Estat espanyol aprova per mantenir els centres educatius concertats són aprovades al Parlament espanyol, dins els Pressuposts Generals de l'Estat. En aquestes partides se n'hi afegeixen d'altres de la Comunitat Autònoma. Així, podem recordar millores aconseguides fruit de la iniciativa de l'STEI-i i de la negociació a tres bandes: sindical, patronal i de l'Administració educativa, a l'àmbit de les Illes Balears (increment salarial, reducció horària lectiva) que han hagut de ser ratificades a mesa del conveni estatal. En tercer lloc, cal recordar que enguany s'estan negociant a Madrid les condicions laborals d'aquest sector educatiu, i l'única organització que ha demanat per escrit a la mesa de negociació una reducció horària per al professorat de Secundària ha estat el sindicat STEI-i. Amb documentació signada pel 75 per cent de la representació sindical del sector de les Illes. En quart lloc, tant els salaris bàsics com la jornada, com la resta de condicions laborals del personal d'Administració i serveis es pacten per conveni a Madrid. No hem de mesclar persones que res tenen a veure amb aquestes decisions.
MARIA DE LES NEUS SANTANER. Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jribot, fa mes de 14 anys
Només és reclama l'equiparació en un sentit ? Per què només de les coses positives ? Per quan l'equiparació de la concertada del sistema d'accés ? per quan l'equiparació de la pública respecte de les responsabilitats assumides ? per quan l'equiparació en el control de la tasca desenvolupada ?
Tant el sistema públic com el coneertat tenen coses positives i negatives . Per quan l'equiparació de les coses positives, no només pels treballadors, si no també dels serveis dels centres, els beneficis pels nins i les necessitats de les familíes ?
Llastima que els sindicats de tot pelatge només es preocupin de les necessitats de les persones quan són treballadors i no quan són ciutadans i usuaris.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente