algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 17°
24°

Cartes dels lectors

Els cuetes de Calvià
Me'n faig creus que Jorge Campos, un senyor que té les espatlles cobertes per la impunitat que li comporta surar al racer que proporcionen els diferents poders constituïts, s'acolloni tan aviat. És evident que la reacció histèrica que l'ha fet assenyalar -posar en el punt de mira- batasunos, independentistes o defensors de la llengua i la cultura catalana obeeix a un atac de pànic. És bo de suposar que quan el senyor Ramon Socias ha rebut la llista dels amics d'ETA que Campos ha enviat a la Policia Nacional se'n deu haver fet un fart de riure, perquè sap, com a bon guardià que és del desordre constitucional vigent, que els agents del Servei d'Intel·ligència espanyol desplaçats a les Illes tenen tothom identificat. Aquestes coses són una conseqüència del fracàs de l'anomenada transició democràtica espanyola.

Per cert -ara faig un parèntesi per comentar algunes opinions aparegudes als mitjans i que es planyen del fet que el nacionalisme espanyol no valori prou l'independentisme amable-, els independentistes que preocupen el nacionalisme excloent espanyol no són els bascs, sinó que són els catalans; fixau-vos-hi i comprovareu que no hi ha cap equivalent al substantiu catalanofòbia; cap equivalent mediàtic, vull dir. Tornant al tema principal, hi vull afegir que si Jorge Campos ens ha acuat a la Policia Nacional nosaltres també tenim identificats els calvianers que han passat informació a Campos. Són tres assessors de Delgado, una assessora més i la titular de la concessió d'un servei municipal.

Responsabilitzarem aquestes persones de les agressions, provocacions, amenaces, represàlies, etc. que pugui patir qualsevol representant, amic, cooperant, etc., de la Plataforma Calvià per la Llengua, a causa de les infàmies de Campos i Delgado. Aquests informadors han de saber que col·laborar amb l'extrema dreta no ha de comportar només el benefici d'embutxacar-se suculentes retribucions, també comportarà haver d'assumir altres conseqüències. Aquesta delació a l'extrema dreta és pròpia de personatges ideològicament volubles; ho dic a mena de pista, per si voleu jugar a endevinar qui són els cuetes.
JAUME VICENS ESCANDELLR. Calvià.

Banc d'aliments
Vaig aprendre fa molts anys allò de: és de ben nascuts, ser agraïts, i actuant en nom de tots els que componem la Fundació Banc d'Aliments de Balears-Ordre de Malta que m'honra a presidir, desitj manifestar públicament la nostra gratitud a tots els que en moments difícils com els actuals donen suport a la nostra tasca desinteressada de servei als més desfavorits de la nostra societat, per proporcionar-los vitualles necessàries per subsistir.
La llista seria llarga, a partir d'institucions oficials, com Delegació del Govern, Govern balear, entitats bancàries, empreses, particulars, professionals de música clàssica, clubs socials i un llarg etcètera
Tanmateix, avui pretenc fer una excepció amb el poble de Consell i el seu Ajuntament, ja que van tenir la idea d'incloure en el seu programa de festes realitzar unes rifes (0,50 € costava la tira de números) amb el recaptat entre empreses i particulars, a més de realitzar una recollida d'aliments aprofitant un acte multipopular.
L'afluència de persones va ser nombrosa i desitj destacar la generositat de tots els que hi van col·laborar desinteressadament amb el seu esforç, amb les aportacions, que totes es tradueixen en aliments, i com no, als components de l'Ajuntament que van tenir la idea.
A tots, GRÀCIES i permeteu-me que avui em senti orgullós del poble dels meus avantpassats.
MANUEL MARCO ISERN. Consell.

El Palma Arena i el PP
Si s'arriba a demostrar que Matas pagà la campanya electoral del PP amb doblers negres provinents del Palma Arena (és a dir, que abans eren blancs i públics), el que esper com a ciutadà de les Illes Balears és una onada de dimissions dins la cúpula del PP (molts d'ells foren promoguts i promocionats per Matas) i una renovació exemplar d'aquesta formació. I si no ho volen fer ells mateixos, esper que sigui Rajoy el que passi l'aspiradora per devers Mallorca. Si el PP no fa això, amb quina barra es poden presentar a la pròxima campanya electoral? Amb quins nassos faran promeses a la gent? Amb quina pell podran demanar el seu vot?

Els escàndols del PP fan empegueir tothom. Ells, que es presenten com a defensors dels valors tradicionals de la dreta, han oferit un espectacle que, en el seu conjunt, no té comparació amb cap altra indret de l'Estat espanyol: Rodrigo de Santos, Damià Vidal (Bitel), el matrimoni Ordinas- Rosselló (CDEIB), Turisme Jove... Ara el Palma Arena. I encara falta la investigació del metro! Ja he perdut el compte de quants exconsellers i exdirectors generals tenen imputats. I voldria saber, qualque dia, el càlcul dels doblers públics que han fugit per un o un altre costat.
Quan arribaran les dimissions en el PP?
MARC GARAU. Palma.

Renou a SFM
Tenc la impresió que les protestes dels empleats de SFM tenen una arrel més política que sindical. De què han de protestar si alguns d'ells guanyen més que un catedràtic? No és bo que la pugna partidista acabi per enverinar un servei públic. No és bo que s'intenti debilitar un govern per mitjans il·lícits. S'hi ha de posar ordre.
JOANA MIR. Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan de Balàfia, fa mes de 13 anys
Es del PP no s'empegueiran de res i està per veure que no guanyin ses eleccions del 2011. Eivissa fou decisiva en sa pèrdua des govern per part del PP i aquí intervengué un significatiu sector de sa població que votava habitualment dreta i s'abstengué en veure ses formes que havien usades es qui perpetraren ses autopistes que ara feren Eivissa. Igual ara els perdonen
Valoració:1menosmas
Per Don Tú., fa mes de 13 anys
A Jaume Vicens: Molt bon escrit. Els cuetes sempre acaben despreciats per tothom.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente