muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

Cartes dels lectors

Gràcies, Toni Coll
Gràcies per tantes coses, gràcies per contagiar-nos la teva vitalitat i el teu entusiasme sempre mesurat pel sentit de l'equilibri, gràcies per alegrar-nos la vida, gràcies per fer d'un poble petit un poble més gran. Tots els lloritans i lloritanes, recordarem en Toni Lleter com un home de bé, just, responsable i compromès amb el seu estimat poble de Lloret, sempre disposat a escoltar, aconsellar i ajudar tots els qui a ell es van acostar, tant per la seva condició en diferents moments de la seva vida, de regidor, conseller del Consell de Mallorca, president de la UE Lloret, com per la seva generositat humana, la llum del seu esperit romandrà per sempre dins els nostres cors.
Partit Popular de Lloret.

Jaume Matas, artífex del finançament català
Si algú no entenia perquè el fiscal general de l'Estat, Conde-Pumpido, intervenia en la salvació de l'expresident Jaume Matas, ara ja se'n pot fer una idea. ZP advertia públicament dels perills que corrien la seva jugular, i la del PSOE, si accedia a les pretensions d'un finançament just per a Catalunya. El doberman nacionalista espanyol ja havia ensenyat els queixals a les europees i no es podia permetre que lladràs més exabruptes imperials.
Ves per on, en "Jaume Matigues" ha estat el morrió per al gos malferit en els "Camps" de València que ZP anhelava.

Així doncs, ara tothom content i amb medalla. Bé, tothom no, les Illes tornen a ser espoliades. Primer per un president i, després, per un ja tradicional mal finançament. I d'aquí a quatre anys... què s'havia acordat? La peculiar seguretat jurídica d'un Estat que diu ser del G-8.
Gràcies ZP, gràcies PSOE-ERC-ICV.
Francesc Anglada i Benejam.
Ciutadella de Menorca.

Són Espases serà un embut sense sortida
S'apropen les vacances per a bona part de la nostra classe política, després d'un curs acadèmic protagonitzat pels escàndols de corrupció, disputes internes en diversos partits polítics i diverses firmes de convenis amb el Ministeri de Foment que encara no s'han convertit en infraestructures que els ciutadans ja puguem veure convertides en realitat. Sobre això últim hi ha dues qüestions realment preocupants, d'una banda el famós segon cinturó de Palma i, per un altre, els accessos al futur hospital de Son Espases. Són dues obres essencials per a una macrourbs com és ara Palma, dues obres que encara no han estat presentades ni convocades a concurs. Sobre el disseny del segon cinturó de Palma (tres paraules que ja sumen 70.000 recerques a Google, ha de ser que interessa a algun ciutadà) o via connectora (o com vulguin cridar-lo) sembla que no hi ha consens sobre les seves dimensions, i si n'hi ha no entenc com no han començat ja les obres quan contempl com es col·lapsa cada dia la via de cintura en hores punta.

Sobre els accessos a Son Espases, el passat 5 de juny em vaig quedar atònit en llegir en la premsa que "el responsable de carreteres del Consell de Mallorca, Antoni Pascual, va afirmar que si l'hospital de Son Espases s'inaugura a finals de 2010 com està previst, serà impossible que siguin llestos els accessos. Jo no sé si els membres de la nostra classe política han tingut familiars propers atesos en urgències de Son Dureta, però si no és així els puc explicar que a aquest hospital van cada dia milers de treballadors i pacients, a més d'ambulàncies amb persones en estat crític. Per això, si els nous accessos no estan finalitzats quan Son Espases estigui obert la coneguda com a rotonda d'Emaya es convertirà en un embut sense sortida. Pregaria a la nostra classe política que no se'n vagi de vacances fins a tancar la data d'inici dels projectes que he citat, i aprofit aquest escrit per sol·licitar que ampliïn el metro fins al Parc Bit (on els cotxes ja no hi caben) i fins a l'hospital, en lloc de perdre el temps i els diners amb un tramvia a l'aeroport que poca gent utilitzarà. Els ciutadans volem gestors que actuïn amb previsió i que aportin solucions eficaces i no debats estèrils.
Pablo Rovira Ferret. Palma.

Un canvi per a mal
Per aconseguir veure la TV3 a Mallorca es va haver de lluitar molt, i també poder-la arribar a veure amb unes bones condicions com era fins fa uns mesos. Però amb el canvi que s'ha produït a TV3.cat., a més de quedar-nos sense veure les pel·lícules, és que es veu fatal, amb unes interrupcions que es posa la pantalla en negre de més de dos segons, amb unes deformacions de la imatge seguides que impedeixen la visió, i que, a més, deforma la veu. Amb una paraula que aquest canvi és inacceptable i sembla un robatori de la TV3. No podem permetre que continuï aquest desgavell, cal que es torni a restituir la TV3 normal. Atentament.
Francesc Domènec Ferre. Palma.

El monument al Baleares
El monument al creuer Baleares de la Feixina s'ha d'esbucar, i m'agradaria ser clar i precís: de ser esbucat no perquè sigui un monument feixista, perquè en aquest cas la primera bomba l'hauria de ser per al monument als Caídos del Valle, sinó perquè és horrorós, una calamitat estètica molt difícil de suportar.
JOAN Serra. Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ciutadana, fa mes de 14 anys
Bonísisma la carta de Francesc Anglada!
En comptar, amb els dits d'anar a plaça, els 500 milions més que han d'arribar serà com l'obra ESPERANT GODOT que no arriba mai!
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente