cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 25°
31°

Quaranta anys de Na Camel·la

L'IES Na Camel·la celebra aquest curs els 40 anys. 40 anys d'un edifici dedicat a l'educació en tots els sentits. Les parets de l'IES han vist 3 sistemes educatius diferents, i han estat testimoni de l'adolescència de molts dels manacorins que ara tenim fills i filles o, fins i tot, néts en edat escolar. En 40 anys les coses canvien, les necessitats no són les mateixes, els temps són uns altres, i les infraestructures han d'anar en consonància amb l'evolució de les persones i de la societat manacorina.

Aquests canvis de sistema educatiu, la modificació i ampliació dels estudis de formació professional, l'increment de població, etc., feren que ja fa més de 8 anys es demanàs amb insistència la construcció d'un nou edifici. Han passat aquests anys i ara ja quasi el tocàvem: nous edificis independents per a cada tram educatiu, nous espais esportius, àmplies zones comunes..., però una vegada més, la burocràcia i la feina mal feta i poc responsable, han fet que sols fos un somni i que vegem cada vegada més enfora l'inici de les obres del nou institut.

Tots l'estaven esperant: els alumnes i professors d'ESO i els de Batxillerat volien aules modernes amb les comoditats pròpies i necessàries pels temps en què vivim, en uns espais exclusius per a ells. També els alumnes i professors de formació professional ja pensaven en aquests nous tallers, llocs on poder practicar el que després es trobaran a les empreses i comerços de Manacor (un nou taller per a automoció, nous espais per a la família d'electricistes, per als futurs informàtics, administratius, dependents de comerç,...) la possibilitat d'ampliar l'oferta de cicles formatius segons les demandes laborals de la comarca i implantar estudis que ara sols es poden realitzar a Palma.

Tots volíem un poliesportiu per a les classes d'Educació Física, un poliesportiu que també podrien utilitzar més manacorins... El Centre d'Adults de Llevant estava esperant també per poder reubicar les seves aules, tenir-les en propietat i no estar de «prestado» per oferir als majors de 18 anys de la comarca un ampli ventall de cursos i horaris per a poder millorar el seu nivell educatiu.

Ara aquest nou institut està en perill, no saben com finançar-lo o si han de tornar a refer un projecte que és fruit de molta feina i, sobretot, de l'acord de les comunitats educatives implicades (sempre es fan les coses dos pics?).

Tota la societat de Manacor es veu perjudicada per aquest retard en la construcció del nou Institut, perjudicada per la manca d'inversió en educació a la nostra zona i per la mala gestió de diferents organismes al llarg dels anys, o ¿hem oblidat que els futurs manacorins són aquests nins i nines, al·lots i al·lotes que ara estan en edat escolar i que la seva educació (des de la infància fins que s'incorporin al món laboral) és important per al futur de Manacor? Una vegada més, se'ns ha mostrat la manca de serietat, responsabilitat i sentit comú de les administracions local i autonòmica, tots han ignorat que els nostres fills i filles no s'aturen ni un sol dia de créixer mentre els papers i projectes estan aturats a taules de despatxos per qüestions polítiques, econòmiques o tècniques.

És necessari JA! que tot Manacor es mogui a favor de més inversió en educació, més escoles, més espais públics, més recursos per al temps lliure,... Volem escoles noves ja!

Catalina Galmés, presidenta d'Apima IES Na Camel·la. (Rebuda per e-mail).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.