algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

Desinformació

Durant els darrers dies s'ha parlat molt als mitjans de comunicació locals sobre el programa de les festes de Sant Sebastià. Hem pogut escoltar l'esgotador ventall de crítiques i alabances, cercant la polèmica en coses tan absurdes com qui signava els programes. Però poc o res s'ha dit del final de festa de sa revetlla a la plaça de sa Feixina.

Entre tots els fets que s'han discutit aquests dies, entre totes les medalles que s'han penjat els responsables de festes i els de seguretat ciutadana, ningú s'ha atrevit a comentar per què les autoritats municipals varen enviar més d'un centenar d'efectius policials antidisturbis a la plaça de sa Feixina, on es celebrava la revetlla alternativa de Sant Canut. Tampoc ens expliquen per què aquests policies entraren amenaçant a la plaça als 10 minuts d'acabar el concert, sense donar ni temps a l'organització d'acabar de desmuntar i als participants d'apurar les darreres copes vora els foguerons i despedir-se.

No es pot entendre com aquests policies tan ben armats i tan professionals a la primera queixa d'un dels participants de la festa, responguessin amb un cop de casc que el va deixar estès a terra sagnant amb la cella xapada. No podem avenir-nos que no ens volguessin donar el seu número de placa tal com manen les lleis, i que es neguessin a telefonar a una ambulància. I resulta inadmissible que decidissin carregar sobre un grup de gent que sense saber ben bé el que passava seguia ballant al voltant d'uns tambors. I absolutament incomprensible que bloquegessin la sortida de la plaça amb un altre cordó per acorralar la gent que fugia. I que seguissin pegant a la gent quan queia al terra.

Què esperaven els responsables municipals amb aquesta acció? Enviar un centenar de policies armats a una festa popular, no és precisament una acció que doni seguretat ciutadana. El fet d'enviar-los és en si mateix un acte violent, agressiu, desproporcionat, provocatiu i innecessari. Sols cap pensar que pretenien marginalitzar una festa fora de programa, ofegar una iniciativa dels ciutadans que es sosté any rera any.

Sebastià March. (Rebuda per e-mail).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.